Μάχες στο shakedown της Σουηδίας (vid)

Gazzetta team
Μάχες στο shakedown της Σουηδίας (vid)
Τρία διαφορετικά αυτοκίνητα βρέθηκαν στις ισάριθμες θέσεις του shakedown της χιονισμένης Σουηδίας.

Ο Τιερί Νόιβιλ ήταν εκείνος που σημείωσε την καλύτερη επίδοση στο shakedown της Σουηδίας με το οποίο ξεκίνησε η αγωνιστική διαδικασία για τον δεύτερο φετινό γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι. Ο Βέλγος που ξεκίνησε τη χρονιά με την πέμπτη θέση στο Μόντε Κάρλο και δεν ήταν απολύτως ικανοποιημένος, ελπίζει αυτή τη φορά να είναι πιο αποτελεσματικός με το Hyundai i20 WRC.

Υποσχόμενο ντεμπούτο με το Citroen C3 WRC έκανε ο Μαντς Όστμπεργκ, ο οποίος κάλυψε όσα περισσότερα χιλιόμετρα μπορούσε με το νέο του αυτοκίνητο, καθώς συμπλήρωσε πέντε περάσματα από την ειδική των 6,86 χλμ. Η επίδοσή του και η διαφορά των τριών δεκάτων από τον Νόιβιλ ήταν ένα αρκετά ενθαρρυντικό στοιχείο για όλη την ομάδα.

Τρίτος στο shakedown ήταν ο Σεμπαστιέν Οζιέ με το Ford Fiesta WRC που γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα πως δεν είναι το φαβορί στον συγκεκριμένο αγώνα, αλλά δεν τα παρατάει και σίγουρα θα είναι ανάμεσα στους κορυφαίους συνδυασμούς. Μια θέση πιο πίσω βρέθηκε το δεύτερο Citroen με τον Κρις Μικ και ακολούθησε ο Οτ Τάνακ με το Toyota Yaris WRC. Ο Φινλανδός ξεκίνησε δυναμικά και σημείωσε την πρώτη καλή επίδοση του shakedown, ωστόσο στη συνέχεια έμεινε πιο πίσω, όπως και τα υπόλοιπα Toyota. Ο Λάτβαλα ήταν έκτος και ο Λάπι πίσω από την πρώτη δεκάδα.

Ο αγώνας ξεκινά επισήμως απόψε με την πρώτη ειδική του να είναι προγραμματισμένη 8 λεπτά μετά τις 20:00, που είναι η υπερειδική του Κάρλσταντ.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!