Πρώτος ο Οζιέ, εντυπωσιακός ο Τάνακ (vid)

Gazzetta team
Πρώτος ο Οζιέ, εντυπωσιακός ο Τάνακ (vid)
Τα σκαμπανεβάσματα της διαφοράς του Οζιέ σταμάτησαν κάτω από τα 15 δευτερόλεπτα από τον Τάνακ που κινήθηκε εντυπωσιακά.

Με μικρότερη διαφορά από ότι εξασφάλισε στις χθεσινές, δύο πρώτες ειδικές του Ράλι Μόντε Κάρλο, ολοκλήρωσε τις έξι σημερινές ειδικές του αγώνα ο Σεμπαστιέν Οζιέ. Ο Γάλλος στο μέσον της πρώτης πλήρους ημέρας της πρεμιέρας του πρωταθλήματος, έδειχνε να ελέγχει τον αγώνα, έχοντας αυξήσει τη διαφορά από τους διώκτες του που άλλαξαν αρκετές φορές. Τελικά τα 14,9 δευτερόλεπτα που απέχει από τον Τάνακ μόνο εξασφάλιση δεν του προσφέρουν για τη συνέχεια του αγώνα.

Η συγκεκριμένη διαφορά προέκυψε αφενός από την επίθεση του Τάνακ, στον πρώτο του αγώνα με το Toyota Yaris, αφετέρου δε μετά από μια μικρή έξοδο του Γάλλου, που του κόστισε μισό λεπτό και του χάλασε τα σχέδια. Πίσω του πάντως δεν ήταν ο Τάνακ εκείνος που αρχικά ακολουθούσε το ρυθμό του Οζιέ. Ο Μίκελσεν που ήταν δεύτερος το βράδυ της Πέμπτης, νωρίς την Παρασκευή, έχασε χρόνο με αποτέλεσμα να πέσει τρίτος πίσω από τον Σόρντο και λίγο αργότερα ένα πρόβλημα με το διαφορικό του Hyundai τον έστειλε μια και καλή εκτός αγώνα.

Ο Σόρντο με το άλλο Hyundai, επίσης δεν έμεινε και πολύ στην δεύτερη θέση. O Οτ Τάνακ είχε ήδη περάσει από νωρίς τον Εσαπέκα Λάπι στο άλλο Yaris και ήταν πλέον τρίτος, μετά την εγκατάλειψη του Μίκελσεν, έτσι επιτέθηκε. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να περάσει και τον Ισπανό και στη συνέχεια να εκμεταλλευτεί την έξοδο του Οζιέ για να δει τη διαφορά του να μειώνεται.

Πίσω από τον Τάνακ, τρίτος στο τέλος της ημέρας βρίσκεται ο Σόρντο 45 περίπου δευτερόλεπτα μακριά και άλλα δέκα πιο πίσω είναι ο Λάπι. Το τρίτο Toyota Yaris της πρώτης πεντάδας, ολοκληρώνει το εξαιρετικό ξεκίνημα της ομάδας και είναι αυτό του Γιάρι Μάτι Λάτβαλα, ενώ έκτος είναι ο Κρις Μικ με το Citroen C3.

Στο σημερινό πρώτο σκέλος του Ράλι Μόντε Κάρλο είχαμε πάντως τέσσερις διαφορετικούς νικητές στις ειδικές, καθώς στις δύο του Τάνακ πρόσθεσε άλλες δύο ο Έβανς ο οποίος έπειτα τα προβλήματα της πρώτης νύχτας βρέθηκε αρκετά ψηλά πλασαρισμένος στην όγδοη θέση. Επίσης από μία ειδική πήραν ο Οζιέ και ο Τιερί Νόιβιλ για τον οποίο ισχύουν περίπου τα ίδια με τον Έβανς. Έπειτα το χειρότερο ξεκίνημα ανάμεσα σε όλους τους οδηγούς της κορυφαίας κατηγορίας την Πέμπτη, πάσχισε να ανέβει στην ένατη θέση αλλά πολύ μακριά σε χρονική απόσταση από οποιαδήποτε θέση θα μπορούσε να τον ικανοποιήσει.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!