Ο Νεβίλ θριάμβευσε στο Ράλι Αυστραλίας (vid)

Gazzetta team
Ο Νεβίλ θριάμβευσε στο Ράλι Αυστραλίας (vid)
Ο Βέλγος οδηγός της Hyundai κατέκτησε τη νίκη στην Αυστραλία, όπου ο Ιορδάνης Σερδερίδης κατατάχθηκε ενδέκατος και πέτυχε το καλύτερο αποτέλεσμα της καριέρας του στο WRC.

Με ένα επεισοδιακό φινάλε ολοκληρώθηκε το Ράλι Αυστραλίας. Αρχικά εγκατέλειψαν οι δύο νεαροί οδηγοί της Citroen, με τον Στεφάν Λεφέμπρ να καταστρέφει την ανάρτηση του πίσω αριστερού τροχού του σε ένα δέντρο και τον Κρεγκ Μπριν να τουμπάρει μία Ειδική Διαδρομή αργότερα. Ακολούθως άνοιξαν οι ουρανοί και πλημμύρισε η προτελευταία ΕΔ τόσο πολύ, ώστε να προχωρήσουν τελικά οι διοργανωτές στην ακύρωσή της.

Αθλέτικ Μπιλμπάο – Βιγιαρεάλ με επιστροφή στοιχήματος*, αν ο Μπάκα σημειώσει το πρώτο τέρμα. *Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις (21+).

Η νεροποντή δυσκόλεψε και τον Τιερί Νεβίλ, όμως ο Βέλγος διατηρήθηκε στην κορυφή και γιόρτασε στην Αυστραλία την τέταρτη εφετινή νίκη του, για να κατακτήσει τη δεύτερη θέση της τελικής κατάταξης στο WRC. «Ήταν μία πολύ ιδιαίτερη νίκη και την αφιερώνω σε όλη την ομάδα. Δεν ήταν πάντα εύκολα τα πράγματα, όμως δεν παραιτήθηκαν ποτέ. Μπορεί να χάσαμε τον τίτλο, όμως η δεύτερη θέση μας δίνει ένα μεγάλο κίνητρο για τον επόμενο χρόνο», δήλωσε ο Νεβίλ που αναδείχθηκε γρηγορότερος οδηγός της χρονιάς με 56 καλύτερους χρόνους σε Ειδικές Διαδρομές.

Ο Γιάρι – Μάτι Λάτβαλα ξεκίνησε με φιλοδοξίες την τελευταία ημέρα και μείωσε τη διαφορά του από τον πρωτοπόρο Νεβίλ στα 9,9 δευτερόλεπτα, όμως υπερέβαλε σε μία αριστερή στροφή, βγήκε εκτός δρόμου, χτύπησε στους θάμνους και στα δέντρα και εγκατέλειψε. Η απόσυρση του οδηγού της Toyota έφερε τον Τάνακ στη δεύτερη θέση κατά την τελευταία του εμφάνιση με το Ford Fiesta WRC της M-Sport, ενώ τρίτος πλασαρίστηκε ο Χέιντεν Πάντον με Hyundai.

Ο εφετινός Παγκόσμιος Πρωταθλητής WRC, Σεμπαστιάν Οζιέ, είχε ένα δύσκολο Σαββατοκύριακο, καθώς ξεκινούσε πρώτος, ενώ χρεώθηκε την Κυριακή το πρωί με ένα λεπτό ποινής λόγω παιδαριώδους λάθους του συνοδηγού του Ζουλιέν Ινγκρασιά. Τελικά κατέλαβε την τέταρτη θέση μπροστά από τον Εβανς (και οι δύο Ford Fiesta WRC), ενώ τη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Λάπι (Toyota Yaris WRC), Κρις Μικ (Citroen C3 WRC), Κουίν (Mitsubishi Lancer Evo IX), Ντάλτον (Skoda Fabia R5) και Χέριντς με Subaru Impreza WRX STi.

Να σημειώσουμε ότι στο Ράλι Αυστραλίας τερμάτισε ενδέκατος και ο δικός μας Ιορδάνης Σερδερίδης με Skoda Fabia R5, πετυχαίνοντας έτσι το καλύτερο αποτέλεσμα της καριέρας του στο WRC.

Η τελική βαθμολογία του εφετινού Παγκόσμιου Πρωταθλήματος WRC διαμορφώθηκε ως εξής:

1. Οζιέ 232 β.

2. Νεβίλ 208 β.

3. Τάνακ 191 β.

4. Λάτβαλα 136 β.

5. Εβανς 128 β.

6. Σόρντο 95 β.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!