Ο Μίκελσεν με Hyundai προηγείται στην Αυστραλία (vid)

Γιώργος Βαρίνος
Ο Μίκελσεν με Hyundai προηγείται στην Αυστραλία (vid)
Σημαντική επιτυχία για την κορεατική ομάδα, που έχει δύο αυτοκίνητα στην κορυφή, με την ολοκλήρωση της πρώτης ημέρας του τελευταίου αγώνα του πρωταθλήματος.

Κοντά στα λημέρια της η Hyundai, έδειξε τον καλύτερο εαυτό της στο ράλι Αυστραλίας, που αποτελεί τον τελευταίο αγώνα του θεσμού για φέτος. Με τον τίτλο των οδηγών να έχει ήδη αποδοθεί στον Σεμπαστιέν Οζιέ και αυτό των κατασκευαστών στην M-Sport (Ford Fiesta), οι υπόλοιπες ομάδες δίνουν τη μάχη για να δείξουν τον καλύτερο εαυτό τους.

Η Παρασκευή 17 Νοεμβρίου, πρώτη ημέρα του ράλι, ολοκληρώθηκε με το Νορβηγό Μίκελσεν στην πρώτη θέση και το Βέλγο Νεβίλ στη δεύτερη, αμφότεροι οδηγοί των Hyundai i20 WRC μετά από 8 ειδικές διαδρομές, στις οποίες εναλλάσσονταν οι δυο τους. Ο Μίκελσεν κυριάρχησε στις 5 από αυτές και ο Νεβίλ στις 3.

Στην τρίτη θέση, λόγω κυρίως μια μικρής εξόδου που είχε στην αρχή της ημέρας, βρέθηκε ο Κρις Μικ με το C3 WRC, ο οποίος έχασε τη δεύτερη θέση από τον Νεβίλ. Η διαφορά μεταξύ τους είναι μόλις στα 7 δέκατα του δευτερολέπτου και η μάχη αναμένεται πολύ σκληρή με το ξεκίνημα της δεύτερης ημέρας, το Σάββατο 18 Νοεμβρίου.

Μια ανάσα πίσω από τον οδηγό της Citroen ακολουθεί ο Λάτβαλα με το Toyota Yaris, ενώ την πεντάδα κλείνει ένα ακόμα Citroen, με οδηγό τον Ιρλανδό Κρεγκ Μπριν. Μεγάλο στοίχημα της ημέρας ήταν η επιλογή ελαστικών, λόγω των μικτών συνθηκών –με βρεγμένες και στεγνές ειδικές διαδρομές.


Ράλι Αυστραλίας, κατάταξη μετά την 8η Ε.Δ.

1. Mikkelsen / Jæger (Hyundai i20 WRC) 57:51.9

2. Neuville / Gilsoul (Hyundai i20 WRC) +20.1

3. Meeke / Nagle (Citroën C3 WRC) +20.8

4. Latvala / Anttila (Toyota Yaris WRC) +29.9

5. Breen / Martin (Citroën C3 WRC) +30.8

6. Tänak / Jarveoja (Ford Fiesta WRC) +33.0

7. Paddon / Marshall (Hyundai i20 WRC) +38.2

8. Ogier / Ingrassia (Ford Fiesta WRC) +47.9

9. Lefebvre / Moreau (Citroën C3 WRC) +57.3

10. Evans / Barritt (Ford Fiesta WRC) +1:13.8

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!