Οι δισεκατομμυριούχοι με τα πιο ταπεινά αυτοκίνητα

Gazzetta team
Οι δισεκατομμυριούχοι με τα πιο ταπεινά αυτοκίνητα
Αντί για supercars και λιμουζίνες, πέντε από τους πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη επιλέγουν να κυκλοφορούν με φτηνά, καθημερινά αυτοκίνητα.

Τι αυτοκίνητο θα οδηγούσατε αν είχατε στη διάθεσή σας όχι απλώς εκατομμύρια, αλλά δισεκατομμύρια δολάρια; Εμείς πάντως θα βάζαμε μια γενναία παραγγελία σε Ferrari, Porsche και Bentley, μεταξύ πολλών άλλων.

Όταν οι περισσότερο από εμάς, ακόμα και με ένα “ταπεινό” εκατομμύριο στην τσέπη, θα διέθεταν σημαντικό μέρος του για ένα κορυφαίο αυτοκίνητο, είναι πραγματικά απορίας άξιο πως οι πλουσιότεροι άνθρωποι αυτής της γης οδηγούν καθημερινά αυτοκίνητα μαζικών κατασκευαστών, με κόστος λίγων χιλιάδων ευρώ ή δολαρίων. Μόνο και μόνο για αυτή τους την τόσο ιδιαίτερη επιλογή, αξίζει σίγουρα να τους γνωρίσουμε.

Τζεφ Μπέζος – Honda Accord

Τζεφ Μπέζος

Ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, με περιουσία 108.2 δις δολάρια, ο Αμερικανός Τζεφ Μπέζος, είναι ο ιδρυτής, διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος της Amazon.com.

Honda Accord

Ο Μπέζος οδηγεί πάντα Honda και πιο συγκεκριμένα ένα Accord του 2013, με αξία περίπου 22.000 δολάρια. Όταν ρωτήθηκε γιατί οδηγεί ένα τόσο κοινό αυτοκίνητο, απάντησε αφοπλιστικά ότι "Αυτό είναι ένα πολύ καλό αυτοκίνητο."

Μπιλ Γκέιτς – Ford Focus

Μπιλ Γκέιτς

Ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη, με περιουσία 105,5 δις δολάρια, είναι ο ο ιδρυτής της Microsoft. Του αρέσουν τα ακριβά αυτοκίνητα και έχει στο γκαράζ του αρκετά, ωστόσο για τις καθημερινές του μετακινήσεις επιλέγει να οδηγεί ένα Ford Focus, το οποίο κοστίζει λιγότερο από 20.000 δολάρια.

Ford Focus

Αγαπημένο του αυτοκίνητο ωστόσο είναι μια Porsche 911, την οποία αγόρασε το 1979 με τα πρώτα χρήματα που έβγαλε από την εταιρεία του.

Γουόρεν Μπάφετ – Cadillac XTS

Γουόρεν Μπάφετ

Ο επίσης Αμερικανός και τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη, με περιουσία αξίας 82 δις δολαρίων, είναι ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας συμμετοχών Berkshire Hathaway.

Cadillac XTS

Δεν έχει καμία μανία με τα ακριβά αυτοκίνητα, δεν διαθέτει για παράδειγμα κάποια συλλογή και κυκλοφορεί ανέκαθεν με Cadillac, που στις ΗΠΑ θεωρείται κατασκευαστής πολυτελείας. Ωστόσο, ακόμα και το νέο του απόκτημα, η Cadillac XTS, κοστίζει στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού μόλις 45.000 δολάρια.

Μαρκ Ζούκερμπεργκ – Acura TSX

Μαρκ Ζούκερμπεργκ

Δισεκατομμυριούχος μεν, λάτρης της Honda δε -του αμερικανικού premium παρακλαδιού της για την ακρίβεια. Ο Ζούκερμπεργκ είναι Αμερικάνος, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Facebook, με περιουσία 73,6 δις δολάρια.

Acura TSX

Παρόλα αυτά οδηγεί καθημερινά ένα ταπεινό Acura TSX αξίας 30.000 δολαρίων. Καθώς, όπως ο ίδιος υποστηρίζει, είναι ένα “πολύ καλό, ασφαλές και διόλου προκλητικό αυτοκίνητο”. Ωστόσο δεν αντιστάθηκε στον πειρασμό, πρόσφατα, να αποκτήσει και μια Pagani Huayra.

Λάρι Πέιτζ – Toyota Prius

Λάρι Πέιτζ

Ο ένας εκ των ιδρυτών της Google δεν θα μπορούσε παρά να είναι από τους πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη, ο ένατος κατά σειρά για την ακρίβεια, με περιουσία 55,8 δις δολαρίων.

Toyota Prius

Αυτή την εποχή επενδύει στα ιπτάμενα αυτοκίνητα, μέσω της καναδικής εταιρείας Opener, ωστόσο στις καθημερινές του μετακινήσεις είναι αρκετά προσγειωμένος, καθώς οδηγεί ένα Toyota Prius. Το υβριδικό ιαπωνικό μοντέλο κοστίζει στις ΗΠΑ μόλις 24.000 δολάρια.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!