Το καλεντάρι των κυριότερων μηχανοκίνητων σπορ για το 2020

Γιώργος Βαρίνος
Το καλεντάρι των κυριότερων μηχανοκίνητων σπορ για το 2020
Η νέα χρονιά φέρνει νέες συγκινήσεις σε όλα τα μηχανοκίνητα σπορ. Ας δούμε πότε θα μας καθηλώσουν στις οθόνες μας η Formula 1, το MotoGP, το WRC αλλά και το WEC που κερδίζει φίλους...

FORMULA 1

Αναμφισβήτητα, στην κορυφή του ενδιαφέροντος των μηχανοκίνητων σπορ βρίσκεται η Formula 1. Η κορωνίδα των σπορ διαθέτει τα πάντα, glamour, πολιτική, σασπένς, δράμα, αγωνία, θριάμβους και καταστροφές σε μια μαγική συνταγή που όλοι βρίσκουν σε αυτήν ενδιαφέρον. Ο Λιούις Χάμιλτον είναι έτοιμος να σπάσει μερικά ρεκόρ του Μίκαελ Σουμάχερ και να γίνει αυτός GOAT σε νίκες, ενώ ο Κίμι Ράικονεν, θα γίνει ο ρέκορντμαν στις συμμετοχές στην μέση της σεζόν. Η σεζόν θα έχει πλέον 22 αγώνες και ως ενδιαφέρουσα κρίνεται η πρόσθεση του Γκραν Πρι του Βιετνάμ το οποίο θα δούμε στις 5 Απριλίου.

Το πρόγραμμα του 2020 έχει ως εξής:

MOTOGP

Οι μοτοσυκλετιστές έχουν την δική τους Formula 1, που είναι φυσικά το πρωτάθλημα του MotoGP. Τρομερές μάχες, φοβερός συναγωνισμός, δράματα, πτώσεις, θρίαμβοι, τσαμπουκάδες, ηρωισμοί είναι μερικές από τις συγκινήσεις που μας χαρίζει η πιο γρήγορη μορφή αγώνων ταχύτητας μοτοσυκλετών. Για να δούμε, θα κερδίσει πάλι ο ζογκλέρ Μαρκ Μάρκεθ ή ο Φάμπιο Κουαρταραρό θα καταφέρει με την νέα του μοτοσυκλέτα να βάλει φρένο στον Πρωταθλητή. Πάντα από την Cosmote σε σχολιασμό του συναδέλφου και φίλου μας Δημήτρη Διατσίδη, φέτος θα έχει 20 αγώνες στο πρόγραμμα του με την Φινλανδία να είναι η χώρα που θα φιλοξενήσει για πρώτη φορά αγώνα του MotoGP.

Το πρόγραμμα του 2020 έχει ως εξής:

WRC

Μετά από αρκετά χρόνια, το 2019 είχαμε έναν νέο Πρωταθλητή. Τον Οτ Τάνακ. Η κυριαρχία των Γάλλων, Σεμπάστιαν Λεμπ και Σεμπάστιαν Οζιέ έλαβε τέλος και νέος Πρωταθλητής ανακηρύχθηκε ο Εσθονός Οτ Τάνακ. O νέος Πρωταθλητής παρά το γεγονός πως κέρδισε τον τίτλο με Toyota πήρε μεταγραφή για την Πρωταθλήτρια κατασκευαστών Hyundai, οπότε θα είναι πολύ ενδιαφέρουσα χρονιά αν καταφέρει να κρατήσει τον τίτλο του. Οι 3 νέοι αγώνες, Ιαπωνία, Κένυα και Νέα Ζηλανδία θα δώσουν πρόσθετο ενδιαφέρον στο πρωτάθλμα των 14 αγώνων.

Το πρόγραμμα του 2020 έχει ως εξής:

WEC

To πρωτάθλημα ταχύτητας αντοχής, περιλαμβάνει αγώνες τουλάχιστον 6ωρης διάρκειας και περιέργως το πρωτάθλημα διεξάγεται σε δύο ημερολογιακά έτη. Έτσι για το πρωτάθλημα 2019-2020 είχαμε 5 αγώνες μέσα στο 2019 και εκκρεμούν άλλοι 4 μέσα στο 2020.

Το πρόγραμμα του 2020 έχει ως εξής:

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!