Σε ποιους σταθμούς διοδίων μειώνονται οι τιμές το 2020

Gazzetta team
Σε ποιους σταθμούς διοδίων μειώνονται οι τιμές το 2020
Σε ορισμένους σταθμούς διοδίων και σε ορισμένες κατηγορίες οχημάτων στον αυτοκινητόδρομο Κόρινθος- Τρίπολη- Καλαμάτα- Σπάρτη θα έχουμε μείωση έως 5 λεπτά.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, μειώσεις τιμών της τάξης των 5 λεπτών του ευρώ θα εφαρμοστούν σε ορισμένους σταθμούς διοδίων και σε ορισμένες κατηγορίες οχημάτων, από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης 8 Ιανουαρίου 2020 προς Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2020 στον αυτοκινητόδρομο Κόρινθος - Τρίπολη - Καλαμάτα - Σπάρτη.

Με βάση τα προβλεπόμενα από τη Σύμβαση Παραχώρησης του Έργου «Μελέτη, Κατασκευή, Χρηματοδότηση, Λειτουργία, Συντήρηση και Εκμετάλλευση του αυτοκινητόδρομου Κόρινθος - Τρίπολη - Καλαμάτα και κλάδος Λεύκτρο - Σπάρτη» (νόμος 3559/2007, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει), από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης 8 Ιανουαρίου 2020 προς Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2020 (ώρα 00:00) οι χρεώσεις στους σταθμούς διοδίων του αυτοκινητοδρόμου αναπροσαρμόζονται τιμαριθμικά για το έτος 2020.

Ο νέος τιμοκατάλογος περιλαμβάνει ΦΠΑ 24% και θα ισχύει για όλους τους μετακινούμενους, συμπεριλαμβανομένων των κατόχων ηλεκτρονικών πομποδεκτών.

Ταυτόχρονα, μειώσεις κατά 10 λεπτά στις τιμές των διοδίων για τα βαρέα οχήματα με τέσσερις και περισσότερους άξονες στους σταθμούς της Ελευσίνας και του Ρίου ανακοίνωσε η Ολυμπία Οδός.

Συγκεκριμένα, από την αναπροσαρμογή προκύπτει μείωση της τάξης των 10 λεπτών στην κατηγορία 4 (βαρέα οχήματα με 4 ή περισσότερους άξονες με ή χωρίς ρυμουλκούμενο και ύψος από 2,20 μ.) στους σταθμούς διοδίων Ελευσίνας και Ρίου. Στην Ελευσίνα η τιμή για την κατηγορία 4 καθορίζεται στα 7,50 ευρώ (από 7,60) και στο Ρίο η τιμή γίνεται 8 ευρώ (από 8,10).

Για τα υπόλοιπα οχήματα και σε όλους τους σταθμούς οι τιμές παραμένουν οι ίδιες.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!