Δεύτερη θέση στην Ευρώπη έχει η Ελλάδα στις κλοπές αυτοκινήτων

Πέτρος Σηφαλάκης
Δεύτερη θέση στην Ευρώπη έχει η Ελλάδα στις κλοπές αυτοκινήτων
Σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat, οι κλοπές αυτοκινήτων στη χώρα μας είναι συνηθισμένο φαινόμενο και είμαστε πολύ κοντά στην... κορυφή.

Τη δεύτερη θέση κατακτά η Ελλάδα στην Ευρώπη, στη λίστα με τις χώρες που είναι πιθανότερο να σου κλέψουν το αυτοκίνητο. Στη χώρα μας, ανά 100.000 κατοίκους, καταγράφονται 269 κλοπές αυτοκινήτων, με μόλις μια χώρα να μας «περνάει» στο συνολικό σκορ! Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέχει η Eurostat, στην Ευρώπη το διάστημα 2015 με 2017, καταγράφηκαν 697.000 κλοπές αυτοκινήτων ετησίως, αριθμός 29% μειωμένος συγκριτικά με το διάστημα 2008-2010, όπου είχαμε 983.000 κλοπές αυτοκινήτων ετησίως.

Στον πίνακα που υπάρχει παρακάτω βλέπουμε αναλυτικά τα κρούσματα κλοπών ανά 100.000 κατοίκους, στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες. Πάνω από εμάς, βρίσκεται μόνο το Λουξεμβούργο, ενώ η κλοπή ενός αυτοκινήτου στη Δανία, είναι κάτι που δεν συμβαίνει σχεδόν ποτέ, όπως βλέπουμε από το αντίστοιχο στατιστικό της. Ρουμανία, Λιχτενστάιν, Κροατία, Εσθονία, Σλοβακία και Ουγγαρία είναι μερικές ακόμη χώρες όπου το «σπορ» της κλοπής αυτοκινήτου βρίσκεται σε χαμηλό επίπεδο.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!