Ξανά σε λειτουργία οι κάμερες στις λεωφορειολωρίδες από τον ΟΑΣΑ!

Ξανά σε λειτουργία οι κάμερες στις λεωφορειολωρίδες από τον ΟΑΣΑ!
Με στόχο τόσο την βελτίωση των χρόνων στα δρομολόγια, όσο και την καταγραφή των παραβάσεων που λαμβάνουν χώρα σε αυτές.

Ο ΟΑΣΑ επαναφέρει σε λειτουργία τις κάμερες οι οποίες παρακολουθούν την κυκλοφορία στις λεωφορειολωρίδες, σε μία ύστατη απόπειρα για να βελτιωθούν οι χρόνοι των δρομολογίων σε λεωφορεία και τρόλεϊ, καθώς και για να σταματήσει η συστηματική παράνομη χρήση της από οδηγούς που προσπαθούν να αποφύγουν την κυκλοφοριακή συμφόρηση.

Έτσι λοιπόν ο ΟΑΣΑ υπέγραψε σύμβαση με εταιρεία η οποία αναλαμβάνει την εποπτεία και κυρίως την συντήρηση του εξοπλισμού και των συστημάτων που καταγράφουν τις παραβάσεις στις λεωφορειολωρίδες. Η συγκεκριμένη εταιρεία αφού πρώτα καταγράψει την εκάστοτε παράβαση, θα την προωθεί στον ΟΑΣΑ, με συνημμένες φωτογραφίες από το σημείο που έλαβε χώρα, έτσι ώστε να επιβληθεί το αντίστοιχο πρόστιμο.

Να υπενθυμίσουμε ότι το ωράριο λειτουργίας για τις λεωφορειολωρίδες ισχύει από Δευτέρα έως Παρασκευή από 06:00 έως 21:00 και το Σάββατο από 06:00 έως 16:00, ενώ οι λεωφορειολωρίδες αντίθετης ροής λειτουργούν ολόκληρο το 24ωρο. Σε ότι αφορά στο πρόστιμο για τους παραβάτες, αυτό ανέρχεται στα 200 ευρώ, ενώ σε περίπτωση που κάποιος σταθμεύσει σε λεωφορειολωρίδα, του επιβάλλεται αφαίρεση πινακίδων επιπλέον του προστίμου, καθώς και απομάκρυνση του οχήματός του μέσω γερανού.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!