Πρόστιμα στους λάτρεις κρεμαστών στον καθρέπτη του αυτοκινήτου!

Δημήτρης Γράτσος
Πρόστιμα στους λάτρεις κρεμαστών στον καθρέπτη του αυτοκινήτου!
Ο νέος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας στην Αγγλία απαγορεύει ρητά οτιδήποτε επηρεάζει την ορατότητα του οδηγού.

Τέλος σε κάθε λογής διακοσμητικό αυτοκινήτου, όπως είναι για παράδειγμα τα αρωματικά, τα φυλακτά και οτιδήποτε άλλο βρίσκεται κρεμασμένο στον εσωτερικό καθρέπτη του αυτοκινήτου, βάζει ο νέος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας στην Αγγλία, όπως επίσης και σε όλων των ειδών τα αυτοκόλλητα τα οποία τοποθετούνται σε παράθυρα και παρμπρίζ, καθώς περιορίζουν την ορατότητα του οδηγού.

Σε όσους δεν συμμορφώνονται με το νέο βρετανικό Κ.Ο.Κ., τα πρόστιμα που προβλέπονται είναι αρκετά «τσουχτερά», καθώς το κόστος τους θα αγγίζει τις 100 λίρες (περίπου 116 ευρώ), ενώ θα λαμβάνουν και τρεις πόντους ποινής στο δίπλωμα τους. Ωστόσο, στην περίπτωση κατά την οποία ο οποιοσδήποτε «παραβάτης» θελήσει να ασκήσει έφεση για το πρόστιμο, τότε εάν τελικά δεν γίνει δεκτή και δεν αθωωθεί από το δικαστήριο, θα πρέπει να πληρώσει έως και 1.000 λίρες (περίπου 1.160 ευρώ)!!

Και τα «καλά» νέα συνεχίζονται, καθώς οι παραβάτες οδηγοί με τα εν λόγω αξεσουάρ σε καθρέπτες, παράθυρα και παρμπρίζ, ενδέχεται να βρουν απέναντι τους και τις ασφαλιστικές εταιρείες, οι οποίες σε περίπτωση ατυχήματος πλέον θα έχουν το δικαίωμα να μην τους αποζημιώσουν, εφόσον διαπιστωθεί ότι τα φυλακτά ή αυτοκόλλητα που έχουν τοποθετήσει στα οχήματα τους, επηρέασαν την ορατότητα τους. Τέλος, να σημειωθεί επίσης ότι και τα αγγλικά ΚΤΕΟ θα κόβουν τα οχήματα τα οποία θα φέρουν τα συγκεκριμένα αξεσουάρ, ενώ αναμένουμε με... αγωνία αν ποτέ θα εφαρμοστεί κάτι αντίστοιχο και στην χώρα μας...

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!