Oι Αμερικάνοι δηλώνουν ακόμη ερωτευμένοι με την Peugeot

Gazzetta team
Oι Αμερικάνοι δηλώνουν ακόμη ερωτευμένοι με την Peugeot
H γαλλική μάρκα σχεδιάζει να επανέλθει τα επόμενα χρόνια στην αμερικανική αγορά, όπου χαίρει ακόμη μεγάλης εκτίμησης χάρη στην ιστορία της, τον σχεδιασμό και την απολαυστική αίσθηση οδήγησης των μοντέλων της.

Ο όμιλος PSA ανακοίνωσε, ότι θα επιστρέψει το 2026 με την Peugeot στη Βόρεια Αμερική και αφού έχουν προηγηθεί μελέτες και έρευνες για τα μοντέλα, που θα αποτελέσουν την αιχμή του δόρατος. Πρώτες πληροφορίες αναφέρουν, ότι η αρχή θα γίνει με μικρομεσαία και μεσαία μοντέλα, ενώ τις περισσότερες πιθανότητες συγκεντρώνουν τα Peugeot 3008 και 5008 της επόμενης γενιάς. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Peugeot, Ζαν – Φιλίπ Ιμπαρατό δήλωσε σε συνέντευξή του στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, πως «όταν παρουσιάσαμε το 3008, τα σχόλια που αποκομίσαμε –συμπεριλαμβανομένης της Καλιφόρνιας- ήταν ‘’ουάου, αυτό το αυτοκίνητο είναι σούπερ’’».

Το πρώτο βήμα της Peugeot θα γίνει με το λανσάρισμα μίας εταιρείας ενοικίασης και άλλης μίας κοινοχρησίας οχημάτων (car-sharing), που θα την βοηθήσουν να μάθει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις προτιμήσεις των ντόπιων πελατών. Οι Γάλλοι δεν σχεδιάζουν πάντως να εγκαταστήσουν, τουλάχιστον την επόμενη δεκαετία, μία δική τους μονάδα παραγωγής αυτοκινήτων επί αμερικανικού εδάφους. Αυτό θα γίνει ενδεχομένως αργότερα και μόνον, εφόσον οι πωλήσεις τους στις ΗΠΑ και στον Καναδά δικαιολογούν μία τέτοια επένδυση.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ιμπαρατό, «θέλουμε να επιστρέψουμε σταδιακά και να μη χάσουμε δισεκατομμύρια σε επιχειρήσεις. Δεν πρόκειται να γίνουν επενδύσεις στην παραγωγή από την αρχή και μετά να προσευχόμαστε, να αποδειχθεί σωστή η υπόθεση εργασίας μας. Δεν θα προσεγγίσουμε συμβατικά το μοντέλο εργασίας μας. Εχουμε μία αρκετά δημιουργική και καινοτόμα μέθοδο διακίνησης των αυτοκινήτων».

Σύμφωνα με την PSA, οι πρώτες αντιδράσεις των Αμερικανών καταναλωτών για την Peugeot είναι θετικές, καθώς οι ερωτηθέντες εξέφρασαν την εκτίμησή τους για την ιδιαίτερα πλούσια ιστορία, τον σχεδιασμό και την οδηγική αίσθηση των μοντέλων με σήμα το λιοντάρι.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!