Mega Deal της Μπάγερν Μονάχου με τη BMW

Gazzetta team
Mega Deal της Μπάγερν Μονάχου με τη BMW
Super Deal στο γερμανικό ποδόσφαιρο, καθώς η BMW σκοπεύει να επενδύσει 800 εκατ. ευρώ, για να αντικαταστήσει την Audi και να γίνει νέος χορηγός και μέτοχος της Μπάγερν Μονάχου.

Φουντώνουν οι φήμες, ότι η Μπάγερν Μονάχου και η BMW πρόκειται να συνάψουν μία στρατηγική συμφωνία, η οποία θα προκαλέσει αίσθηση στο γερμανικό ποδόσφαιρο. Συγκεκριμένα, η βαυαρική αυτοκινητοβιομηχανία θα αντικαταστήσει την Audi και θα γίνει μέτοχος και ένας από τους βασικούς χορηγούς του ποδοσφαιρικού συλλόγου με τους περισσότερους τίτλους στη Bundesliga. Η αλλαγή αυτή προβλέπεται να γίνει το αργότερο έως το 2025, ενώ όπως αποκάλυψε το μέλος του Ελεγκτικού Συμβουλίου της Μπάγερν και τέως πρωθυπουργός της Βαυαρίας, Εντμουντ Στόιμπερ, «οι δύο πλευρές υπέγραψαν ήδη πέρυσι μία δήλωση προθέσεων».

Σύμφωνα με αυτήν, θα υπογράψει η BMW δεκαετές συμβόλαιο χορηγίας της Mπάγερν Μονάχου και παράλληλα θα εξαγοράσει το 8,33% των μετοχών της ομάδας, το οποίο ανήκει σήμερα στην Audi. Υπολογίζεται, ότι ο γερμανικός όμιλος αυτοκινήτων και μοτοσικλετών θα πληρώσει για όλα αυτά στον σύλλογο 800 εκατομμύρια ευρώ, δηλαδή ένα μυθικό ποσό, που αναμένεται ότι θα δυναμώσει ακόμη περισσότερο τη Mπάγερν Μονάχου.

Η Audi είναι από το 2011 μέτοχος της γερμανικής ομάδας και το συμβόλαιο χορηγίας μαζί της λήγει το 2025. Πληροφορίες αναφέρουν, ότι έγινε κρούση στην Audi, να σπάσει νωρίτερα το συμβόλαιό της με τη Μπάγερν Μονάχου, ωστόσο η μάρκα με σήμα τα τέσσερα δαχτυλίδια την απέρριψε. Χαρακτηριστική ήταν η δήλωση της Audi στην εφημερίδα ‘’tz’’ του Μονάχου, όπου αναφέρονται τα εξής: «Το συμβόλαιο χορηγίας μας με την Audi τρέχει έως τον Ιούνιο του 2025. Σήμερα και τα επόμενα χρόνια αποτελεί η συνεργασία με την FC Bayern ακριβώς το σωστό για την Audi και σκοπεύουμε να την εμπλουτίσουμε επιπρόσθετα με νέες ιδέες. Σε έξι χρόνια θα έχει πιθανότατα η επιχείρησή μας διαφορετικά πεδία, που θα δώσει έμφαση και αυτό περιλαμβάνει όλους τους τομείς της επιχείρησης, συμπεριλαμβανομένης της κατεύθυνσης των χορηγικών δραστηριοτήτων μας. Τα επόμενα βήματα θα γίνουν ωστόσο από την πλευρά μας το 2024». Να σημειώσουμε, ότι ο πρόεδρος της Μπάγερν Μονάχου, Ούλι Χένες, είχε επιβεβαιώσει ήδη τον προηγούμενο χρόνο το ενδιαφέρον της BMW, να εμπλακεί στα δρώμενα της ομάδας του.

Ο γερμανικός σύλλογος διαθέτει αυτή τη στιγμή τρεις σημαντικούς εξωτερικούς μετόχους με ποσοστό 8,33% ο καθένας. Πρόκειται για την Audi, τη θέση της οποίας είναι πλέον πολύ πιθανόν να καταλάβει η BMW, την Adidas και –από το 2014- την ασφαλιστική εταιρεία Allianz, της οποίας το όνομα φέρει και το γήπεδο της ποδοσφαιρικής ομάδας του Μονάχου. Όλες αυτές οι κινήσεις έχουν εκτοξεύσει την αξία της Μπάγερν Μονάχου, η οποία ανερχόταν το 2014 –σύμφωνα με τη λίστα Forbes- στα 1,3 δις ευρώ και το 2018 είχε διπλασιαστεί στα 2,6 δισεκατομμύρια ευρώ!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!