Έρχονται πρόστιμα για ΚΤΕΟ και ανασφάλιστα οχήματα!

Gazzetta team
Έρχονται πρόστιμα για ΚΤΕΟ και ανασφάλιστα οχήματα!
Ξεκινούν οι ηλεκτρονικές διασταυρώσεις για τον εντοπισμό των οχημάτων που δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ ή κυκλοφορούν ανασφάλιστα.

Αντίστροφη μέτρηση για όσους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων ή μοτοσικλετών δεν έχουν περάσει από έλεγχο ΚΤΕΟ τα οχήματα τους, καθώς έρχονται τσουχτερά πρόστιμα. Πιο συγκεκριμένα, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) σε συνεργασία με το Υπουργείο Μεταφορών, ξεκινούν την πρώτη φάση της διασταύρωσης των στοιχείων που διαθέτουν στις βάσεις δεδομένων τους, έτσι ώστε να διαπιστωθεί πόσοι ιδιοκτήτες οχημάτων δεν τα έχουν περάσει από έλεγχο ΚΤΕΟ. Τα πρόστιμα που αναμένεται να επιβληθούν θα αγγίξουν έως και τα 150 ευρώ.

Εν συνεχεία, θα ακολουθήσει η δεύτερη φάση της διασταύρωσης στοιχείων μέσω των αρμόδιων φορέων, με στόχο να εντοπιστούν οι ιδιοκτήτες ανασφάλιστων οχημάτων. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, το κράτος αναμένεται να εισπράξει περίπου 300 εκατομμύρια ευρώ από τους ιδιοκτήτες που δεν έχουν περάσει έλεγχο ΚΤΕΟ τα οχήματά τους, ενώ περίπου 100 εκατομμύρια ευρώ θα «συνεισφέρουν» όσοι τα κυκλοφορούν ανασφάλιστα.

Τέλος, να σημειωθεί ότι όποιο όχημα δεν περάσει εμπρόθεσμα ΚΤΕΟ, το πρόστιμο για τον πρώτο μήνα καθυστέρησης ανέρχεται στα 16 ευρώ, για έως και έξι μήνες στα 33 ευρώ και για διάστημα άνω των 6 μηνών στα 65 ευρώ. Στην περίπτωση κατά την οποία οχήματα δεν έχουν περάσει έλεγχο ΚΤΕΟ, το πρόστιμο θα αγγίξει τα 150 ευρώ, και θα αναρτηθεί στην καρτέλα τους στο Taxisnet.

Αντίστοιχα, τα πρόστιμα που θα πιστωθούν στο Taxisnet για τους ιδιοκτήτες οχημάτων οι οποίοι τα κινούν ανασφάλιστα, κυμαίνονται μεταξύ 100 έως 250 ευρώ, ανάλογα με τον τύπο και τον κυβισμό του εκάστοτε οχήματος.

Πιο αναλυτικά:

-100 ευρώ για δίκυκλα οχήματα έως 250 κ.εκ
-150 ευρώ για δίκυκλα οχήματα από 251 κ.εκ και άνω
-200 ευρώ για αυτοκίνητα έως 1.000 κ.εκ
-250 ευρώ για αυτοκίνητα από 1.001 κ.εκ και άνω

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!