Τα λευκά αυτοκίνητα «τράβηξαν» τους αγοραστές και το 2018

Πέτρος Σηφαλάκης
Τα λευκά αυτοκίνητα «τράβηξαν» τους αγοραστές και το 2018
Αγαπημένο χρώμα των αγοραστών νέων αυτοκινήτων το περασμένο έτος ήταν το άσπρο, καταλαμβάνοντας ένα εντυπωσιακό 38% επί των συνολικών πωλήσεων!

Το χρώμα ενός αυτοκινήτου δεν είναι μόνο προσωπικό γούστο, αλλά πολλά περισσότερα. Ένα μοντέλο, μπορεί να πουλήσει πολλά κομμάτια σε πράσινο για παράδειγμα, αν η εταιρεία το λανσάρει έτσι και το προωθήσει πολύ και βέβαια, υπάρχουν άλλα χρώματα που «κάθονται» καλύτερα σε μερικά, αναδεικνύοντας τις γραμμές τους.

Επίσης είναι σημαντικός παράγοντας και για τη μεταπωλητική τους αξία! Το 2018 ήταν μια χρονιά που το λευκό χρώμα προτιμήθηκε περισσότερο σε παγκόσμιο επίπεδο. Το 38% των νέων αυτοκινήτων που πουλήθηκαν ήταν άσπρα, με το μαύρο να ακολουθεί πιο πίσω, με 18% και το γκρι να μπαίνει στην τριάδα με 12%. Παρακάτω, συναντάμε το μπλε (7%) και το κόκκινο (5%), ενώ σημαντική αύξηση εμφάνισαν «περίεργα» χρώματα όπως το πορτοκαλί.

Αρσεναλ – Τσέλσι με επιστροφή στοιχήματος*, ενισχυμένες αποδόσεις και live alerts. (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις.

Βέβαια εκτός των προτιμήσεων, σημαντικό ρόλο για την επιλογή χρώματος παίζει και η κατηγορία του αυτοκινήτου. Πολύ δύσκολα θα αγοράσει κάποιος μια κόκκινη Mercedes-Benz E-Class καθώς στην πολυτελή κατηγορία, προτιμούνται τα πιο σοβαρά και σκούρα χρώματα, όπως γκρι, μαύρο ή σκούρο μπλε. Αντιθέτως πιο νεανικά χρώματα βλέπουμε στα αυτοκίνητα πόλης, αλλά πολλά από αυτά πωλούνται και σε λευκά, ως η πιο συνηθισμένη και ασφαλής επιλογή.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!