Πωλήσεις Νοεμβρίου: Οι Έλληνες προτιμούν Mercedes-Benz!

Gazzetta team
Πωλήσεις Νοεμβρίου: Οι Έλληνες προτιμούν Mercedes-Benz!
Απίστευτο κι όμως ελληνικό... το γεγονός ότι η γερμανική μάρκα πούλησε περισσότερα οχήματα από εταιρείες με πιο φτηνά μοντέλα.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που έδωσε το υπουργείο Μεταφορών για το μήνα Νοέμβριο, συνεχίστηκε η ανοδική πορεία της ελληνικής αγοράς αυτοκινήτου, με 6.941 καινούργια επιβατικά αυτοκίνητα να ταξινομούνται, ένα νούμερο το οποίο αποτελεί αύξηση της τάξης του 5,5% συγκριτικά με τα 6.578 οχήματα του αντίστοιχου περσινού μήνα.

Η Toyota συνεχίζει να διατηρεί τα πρωτεία έχοντας ως αιχμή του δόρατος το Yaris. Στη δεύτερη θέση ακολούθησε η Peugeot, με την Volkswagen να βρίσκεται στην τρίτη θέση, την Opel στην τέταρτη και την Citroen να συμπληρώνει την πρώτη πεντάδα, με την Suzuki να ακολουθεί ελάχιστα πιο κάτω στην 6η θέση.

Ωστόσο το αξιοσημείωτο στοιχείο που προκύπτει από τα πρώτα στοιχεία, είναι η εκπληκτική πορεία της Mercedes-Benz, η οποία τερμάτισε πρώτη στις premium μάρκες και 7η στο σύνολο, αφήνοντας πίσω της εταιρείες όπως οι Ford, Fiat, Hyundai, Skoda, Renault, SEAT, Dacia κλπ., με σαφώς πιο προσιτή σε κόστος γκάμα μοντέλων.

Εν αναμονή λοιπόν των τελικών στοιχείων που θα ανακοινώσει το υπουργείο Μεταφορών, φαίνεται ότι η ελληνική αγορά βαδίζει ολοταχώς προς το σπάσιμο του φράγματος των 100.000 ταξινομήσεων σε ένα έτος, για την ακρίβεια θα το ξεπεράσει κατά πολύ διατηρώντας αυτό το ρυθμό, με την άνοδο της σε σχέση με το αντίστοιχο πρώτο 11μηνο της περσινής χρονιάς να υπολογίζεται στο 18,7%.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!