Εθνικό σπορ οι επικίνδυνες προσπεράσεις και η παραβίαση του κόκκινου

Εθνικό σπορ οι επικίνδυνες προσπεράσεις και η παραβίαση του κόκκινου

Εθνικό σπορ οι επικίνδυνες προσπεράσεις και η παραβίαση του κόκκινου

Αντικανονική προσπέραση και παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, ήταν οι δύο παραβάσεις που έδωσε βάση η τροχαία την προηγούμενη εβδομάδα και για άλλη μια φορά, κόπηκαν εκατοντάδες κλήσεις. 

Το πρόγραμμα «η παράβαση της εβδομάδας» από την τροχαία «τρέχει» κανονικά και συνεχίζεται δίνοντας προτεραιότητα σε διάφορα ζητήματα που μας απασχολούν πολύ στους ελληνικούς δρόμους. Την περασμένη εβδομάδα, 19 με 25 Δεκέμβρη, οι αστυνομικοί «βγήκαν στη γύρα» ψάχνοντας για αυτοκίνητα που προσπερνούν αντικανονικά και για εκείνους που αψηφούν τον ερυθρό σηματοδότη. 

Συνολικά συγκροτήθηκαν 596 συνεργεία και ελέγχθηκαν 3.475 οχήματα, ενώ από αυτά, βεβαιώθηκαν 836 παραβάσεις στο σύνολό τους. Οι 500 αφορούσαν την αντικανονική προσπέραση και οι 336 την παράβαση του κόκκινου, ενώ οι περισσότερες κλήσεις «κόπηκαν» στην Αττική (72), στην Πιερία (20), στα Τρίκαλα (17), στη Φθιώτιδα (17), στο Βόρειο Οδικό Άξονα της Κρήτης (17) και στη Θεσσαλονίκη (15). 

Το νέο πρόγραμμα της Ελληνικής Αστυνομίας έχει ως κύριο στόχο του να βάλει μια τάξη στους ελληνικούς δρόμους και να καθιερώσει την αστυνόμευση, για την ομαλή κυκλοφορία των αυτοκινήτων και την οδική ασφάλεια. 

Η τροχαία βεβαιώνει ότι θα συνεχιστεί κανονικά με αμείωτη ένταση και θα συγκροτούνται συνεργεία για να τιμωρούνται οι παραβάτες, καθώς μέχρι σήμερα, οι συνήθειες που έχουν αναπτύξει οι Έλληνες οδηγοί είναι επικίνδυνες και συχνά, προκαλούν ατυχήματα. Κάθε εβδομάδα επιλέγεται μια συγκεκριμένη παράβαση όπου δίνεται βάση και από εκεί και πέρα, τα αρμόδια όργανα ελέγχουν και βεβαιώνουν κι άλλες παραβάσεις που πέφτουν στην αντίληψή τους.