Στο Ιράν κάνεις 3.792 χλμ. με 50 ευρώ βενζίνη!

Πέτρος Σηφαλάκης
Στο Ιράν κάνεις 3.792 χλμ. με 50 ευρώ βενζίνη!
Μια έρευνα για τα χιλιόμετρα που μπορείς να διανύσεις με μόλις 50 ευρώ καυσίμων έκανε η βρετανική ασφαλιστική εταιρεία Veygo, που αποκαλύπτει απίστευτα πράγματα για μερικές χώρες του κόσμου.

Οι τιμές των καυσίμων διαφέρουν ανά τον κόσμο και μάλιστα όχι λίγο, αλλά πολύ. Τη στιγμή που στην Ελλάδα η μέση τιμή της αμόλυβδης κινείται περίπου στο 1,55 ευρώ, υπάρχουν χώρες που τα 0,24 ευρώ είναι φυσιολογικά! Η ασφαλιστική εταιρεία Veygo έκανε μια έρευνα για αυτό και έφερε ως σημείο αναφοράς τα 50 ευρώ καυσίμου. Χρησιμοποίησε ένα εμπορικό μοντέλο για όλο τον κόσμο, ώστε να δείξει πόσα χιλιόμετρα θα μπορούσες να κάνεις με αυτό και συγκεκριμένα, ένα Ford Fiesta.

Τα αποτελέσματα είναι πολύ εντυπωσιακά. Στο Ιράν, το Fiesta γεμίσει με λιγότερα από 10 ευρώ (9,88 για την ακρίβεια) και με 50 ευρώ έχεις 212,59 λίτρα! Τα χιλιόμετρα που μπορεί να διανύσει το supermini της Μπλε Οβάλ εταιρείας είναι 3.792, δηλαδή για ένα μέσο αυτοκίνητο, πάνω από δύο μήνες χρήσης. Σε παρόμοιο μήκος κύματος κινούνται και άλλες χώρες, όπως η Νιγηρία (2.222 χλμ με 50 ευρώ το Fiesta), η Αίγυπτος (2.155 χλμ), η Σαουδική Αραβία (1.734 χλμ), η Μαλαισία (1.734 χλμ) και άλλες χώρες, που μπορείτε να δείτε στο σχετικό πίνακα παρακάτω.

Πάντως, η ασφαλιστική εταιρεία που έκανε την έρευνα, συμπεριέλαβε και τις ακριβότερες χώρες. Το αποκορύφωμα, είναι στο Χονγκ Κονγκ όπου το 50άρικο θα δώσει 441 χιλιόμετρα στο Fiesta, βάζοντας μόλις 27,73 λίτρα στο ντεπόζιτο αφού η τιμή είναι στο 1,80 ευρώ το λίτρο. Στην κορυφή, υπάρχουν και πολλές ευρωπαϊκές χώρες, ενώ η Ελλάδα απουσιάζει από τη λίστα. Με την τρέχουσα μέση τιμή που είναι περίπου στο 1,55 ευρώ, θα έπρεπε να βρίσκεται ανάμεσα στη Γαλλία και το Ισραήλ. Ο δεύτερος πίνακας, δείχνει τις είκοσι χώρες με τα ακριβότερα καύσιμα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!