Δεύτερη μείωση παραγωγής από την Opel μέσα σε λίγους μήνες

Gazzetta team
Δεύτερη μείωση παραγωγής από την Opel μέσα σε λίγους μήνες
Η μειωμένη ζήτηση για μοντέλα της Opel υποχρέωσε την εταιρεία, να βάλει φρένο για δεύτερη φορά στους ρυθμούς παραγωγής του εργοστασίου της στο Ρίσελσχαϊμ.

Η πτώση των πωλήσεων και η μειωμένη ζήτηση για καινούρια αυτοκίνητα της Opel βάζει φρένο στην παραγωγή του εργοστασίου στο Ρίσελσχαϊμ της Γερμανίας. Η διοίκηση του ιστορικού εργοστασίου αποφάσισε να διακόψει μέσα στον Οκτώβριο για επτά ημέρες τη λειτουργία του και να μείνουν οι εργαζόμενοι σπίτι τους. Μάλιστα, οι ημέρες της αργίας θα συμψηφιστούν με τις υπερωρίες των εργαζομένων, οι οποίοι δεν θα λάβουν έτσι ούτε επιπλέον χρήματα ούτε θα τις αξιοποιήσουν ως επιπρόσθετες ημέρες άδειας.

Εφημερίδες του Ρίσελσχαϊμ αναφέρουν επίσης, ότι γίνεται προσπάθεια για μείωση του ρυθμού παραγωγής του εργοστασίου, χωρίς απολύσεις προσωπικού. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, στο μέλλον θα κατασκευάζονται στο Ρίσελσχαϊμ μόνον 35 καινούρια οχήματα την ώρα αντί 42, όπως ισχύει σήμερα.

Πρόκειται για τη δεύτερη μείωση παραγωγής της Opel εντός των τελευταίων μηνών, αφού μετά τις καλοκαιρινές διακοπές του Αυγούστου κατασκευάζονται πλέον στην ιστορική έδρα της εταιρείας 42 αυτοκίνητα ανά ώρα αντί 55. Αν συνυπολογίσουμε και τις δύο μειώσεις, τότε αγγίζει η πτώση της παραγωγής σχεδόν το 40% και αποτυπώνει βεβαίως τα μεγάλα προβλήματα της εταιρείας, την οποία εξαγόρασε πέρυσι το καλοκαίρι ο γαλλικός όμιλος PSA από την αμερικανική General Motors.

Εκπρόσωπος της PSA δήλωσε, ότι η Opel προσαρμόζει σε τακτά διαστήματα τον σχεδιασμό της παραγωγής της στα εργοστάσιά της, απέφυγε όμως να αναφέρει περισσότερες λεπτομέρειες.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!