H Τesla πατάει γκάζι και διαψεύδει τις Κασσάνδρες

Gazzetta team
H Τesla πατάει γκάζι και διαψεύδει τις Κασσάνδρες
Εντυπωσιακή άνοδο της παραγωγής της καταγράφει η Tesla, η οποία κατασκεύασε τον Οκτώβριο περισσότερα από 7.400 ηλεκτροκίνητα Model 3, ξεπερνώντας έτσι τον αρχικό στόχο!

Η Tesla φαίνεται, ότι βρίσκεται κοντά στη μεγάλη ανατροπή. Η μάρκα από την Καλιφόρνια, που ειδικεύεται αποκλειστικά στην κατασκευή ηλεκτρικών αυτοκινήτων, εμφάνιζε μέχρι τώρα μεγάλα προβλήματα με την παραγωγή των μοντέλων της, που βρισκόταν πολύ χαμηλότερα σε σχέση με τους στόχους. Ωστόσο το τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους έσπασε κάθε προηγούμενο ρεκόρ, καθώς το διάστημα Ιουλίου – Σεπτεμβρίου κατασκεύασε περίπου 80.000 ηλεκτροκίνητα οχήματα, 53.000 από τα οποία ήταν του τύπου Model 3.

Ζήσε τη δράση του ποδοσφαίρου και πολλές καθημερινές προσφορές* για όλους του παίκτες! (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

Την τελευταία εβδομάδα του προηγούμενου τριμήνου πέτυχε η Tesla ένα νέο ρεκόρ, όσον αφορά στην παραγωγή του Model 3 με 5.300 μονάδες, ενώ ο αρχικός στόχος ήταν 5.000 τέτοια αυτοκίνητα ανά επτά ημέρες. Από τις αρχές Οκτωβρίου έως την Παρασκευή, 12 Οκτωβρίου, είχαν παραχθεί σύμφωνα με το αμερικανικό περιοδικό Electrek πάνω από 11.500 καινούρια Tesla, με τη μερίδα του λέοντος (περισσότερα από 7.400) να αφορά Model 3.

Το πρώτο Tesla Model 3 εγκατέλειψε το εργοστάσιο της μάρκας τον Ιούλιο του 2017 και για την παραγωγή των πρώτων 100.000 τέτοιων μοντέλων απαιτήθηκαν 14 ολόκληροι μήνες. Τώρα κατάφερε να κατασκευάσει η αμερικανική μάρκα πάνω από 7.400 Model 3 σε 12 ημέρες και αν διατηρήσει αυτούς τους ρυθμούς, θα ολοκληρωθεί η παραγωγή των επόμενων 100.000 οχημάτων σε λιγότερο από ένα εξάμηνο!

Παρά την αύξηση της παραγωγής, η Tesla ανακοίνωσε και ένα δυσάρεστο νέο στους πελάτες της στις ΗΠΑ, καθώς θα πρέπει να παραγγείλουν το καινούριο τους αυτοκίνητο το αργότερο έως τις 15 Οκτωβρίου, αν θέλουν να καρπωθούν όλες τις κρατικές επιδοτήσεις και τα φορολογικά κίνητρα, που παρέχει η αμερικανική κυβέρνηση. Μόνον παραγγελίες έως τις 15 Οκτωβρίου, εγγυούνται την παραλαβή των καινούριων αυτοκινήτων έως τα τέλη της χρονιάς, ενώ από το 2019 μειώνονται οι κρατικές επιδοτήσεις και παροχές κατά το ήμισυ.

Ο ιδρυτής της Tesla, Ελον Μασκ, γιόρτασε την αύξηση της παραγωγής με έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο, δηλαδή κατοχυρώνοντας τα δικαιώματα του ονόματος ενός νέου προϊόντος, που το είχε ανεβάσει στο Twitter ως πρωταπριλιάτικο αστείο. Πρόκειται για το ποτό Teslaquila, από το οποίο ανέβασε μάλιστα στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης τη φωτογραφία ενός μπουκαλιού τεκίλα με το χαρακτηριστικό ντιζάιν της Tesla. H κατοχύρωση της νέας μάρκας έγινε με την αιτιολόγηση «της πρόθεσης για χρήση» και δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη, καθώς το νέο προϊόν δεν έχει εξελιχθεί στην τελική του μορφή.


Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!