Γιατί αγόρασε μία πάμπτωχη χώρα 40 κρατικές Maserati;

Gazzetta team
Γιατί αγόρασε μία πάμπτωχη χώρα 40 κρατικές Maserati;
Σάλος στο φτωχό κράτος Παπούα – Νέα Γουινέα, η κυβέρνηση του οποίου αποφάσισε να αγοράσει 40 Maserati, για τις μετακινήσεις επισήμων σε διεθνής σύνοδο, που θα φιλοξενήσει η χώρα.

Οργή στο κράτος της Παπούα – Νέα Γουινέας, που είναι το φτωχότερο μεταξύ των 41 χωρών – μελών του APEC, όπως ονομάζεται το φόρουμ Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας - Ειρηνικού. Η κυβέρνηση της χώρας με πληθυσμό περίπου οκτώ εκατομμυρίων πολιτών, το ένα τρίτο των οποίων ζει κάτω από το όριο της φτώχειας, επένδυσε πολλά χρήματα για να αγοράσει 40 Maserati, αξίας 200.000 έως 350.000 δολαρίων ευρώ η καθεμία.

Ρωσία – Τουρκία με πριμ 5%*, ακόμα καλύτερες αποδόσεις και 200+ ειδικά στοιχήματα! (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Οι ιταλικές λιμουζίνες προβλέπεται να χρησιμοποιηθούν για τις μετακινήσεις επισήμων κατά τη σύνοδο των χωρών του APEC, που θα φιλοξενηθεί στη χώρα το διήμερο 17-18 Νοεμβρίου. Μάλιστα αυτή την εβδομάδα προσγειώθηκαν στο αεροδρόμιο της πρωτεύουσας της Παπούα – Νέα Γουινέα, Πορτ Μόρεσμπι, δύο αεροσκάφη από την Ιταλία με το πολύτιμο φορτίο τους, ξεσηκώνοντας θύελλες διαμαρτυρίας από τους ντόπιους.

«Η Παπούα- Νέα Γουινέα αντιμετωπίζει τόσα προβλήματα στην υγεία, την παιδεία και την ασφάλεια. Πιστεύω απλώς ότι είναι ένα χαστούκι για τους πολίτες της χώρας που υποφέρουν», τόνισε μιλώντας στον αυστραλιανό όμιλο μέσων ενημέρωσης ABC ο κυβερνήτης της επαρχίας του Βορρά, Γκάρι Τζόφα. Αλλοι πολίτες υποστήριξαν, ότι οι συγκεκριμένες λιμουζίνες θα είναι ουσιαστικά άχρηστες εκτός της πρωτεύουσας Πορτ Μόρεσμπι, όπου το οδικό δίκτυο είναι άθλιο και δεν θα μπορούν να αναπτύξουν υψηλές ταχύτητες.

Η Παπούα- Νέα Γουινέα έχει ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά βίας εναντίον γυναικών, μητρικούς θανάτους, υποσιτισμό και υπανάπτυξης στα παιδιά κάτω των 5 ετών.

Επί μήνες η χώρα βρισκόταν στη δίνη μιας κρίσης φαρμάκων, με ελλείψεις να παρατηρούνται σε πολλές περιοχές, αλλά και ένα ξέσπασμα επιδημίας πολιομυελίτιδας που έχει ήδη κοστίσει τη ζωή σε έναν άνθρωπο.

Η κυβέρνηση υπερασπίστηκε την αγορά των Maserati μέσω του υπουργού APEC, Τζάστιν Τκατσένκο, που χαρακτήρισε ως «στάνταρ» τέτοιου είδους οχήματα για τις συγκεκριμένες συνόδους. Επίσης ανέφερε, ότι οι Maserati θα μεταπωληθούν μετά τη σύνοδο σε ιδιώτες, οπότε δεν θα προκύψουν έξοδα για το κράτος.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!