Στη Σκωτία οι πολίτες θα πραγματοποιούν ελέγχους ταχύτητας!

Δημήτρης Γράτσος
Στη Σκωτία οι πολίτες θα πραγματοποιούν ελέγχους ταχύτητας!
Η αστυνομία του Εδιμβούργου αναπτύσσει ένα νέο πρόγραμμα το οποίο προβλέπει ελέγχους ταχύτητας από τους ίδιους τους πολίτες.

Στο Εδιμβούργο φαίνεται ότι έχουν έμπνευση, καθώς η τοπική αστυνομία έχει στα σκαριά ένα νέο πρόγραμμα, εν ονόματι «Speedwatch», σύμφωνα με το οποίο οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν τα ειδικά ραντάρ ελέγχου ταχύτητας (τα λεγόμενα «πιστόλια»), με στόχο να «σημαδεύουν» άλλους πολίτες και να βεβαιώνουν τις παραβάσεις τους!

Πιο συγκεκριμένα, οι επίδοξοι αστυνομικοί-πολίτες θα πρέπει να προμηθεύονται οι ίδιοι τα «πιστόλια-ραντάρ», ωστόσο θα εκπαιδεύονται σχετικά με τη χρήση τους, από την αστυνομία. Στη συνέχεια οι πολίτες θα έχουν το δικαίωμα να πραγματοποιούν ελέγχους ταχύτητας και στη συνέχεια να παραδίδουν τις εκθέσεις τους με τις καταγεγραμμένες παραβάσεις στην αστυνομία.

Παρά το γεγονός ότι η ιδέα του εν λόγω προγράμματος έτυχε θετικής αποδοχής από σημαντική μερίδα του κοινού, δεν έλειψαν και οι αντιδράσεις, καθώς δεν ήταν λίγοι εκείνοι που ισχυρίστηκαν ότι το κράτος θα πρέπει να προσλάβει περισσότερους αστυνομικούς και όχι να «στρατολογεί» πολίτες για να κάνουν τη δουλειά άλλων.

Παράλληλα και με αφορμή ότι αρκετός κόσμος αποκαλεί το Εδιμβούργο ως «Αθήνα του Βορρά», δεν γίνεται να μην περάσει από το μυαλό μας έστω και η αμυδρή εικόνα, να βιώσουμε την εφαρμογή ενός αντίστοιχου προγράμματος και στην ελληνική πραγματικότητα, με ότι συνεπάγεται αυτό...

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!