Τι προβλέπει ο ΚΟΚ για την παράνομη κίνηση στη Λ.Ε.Α.

Δημήτρης Γράτσος
Τι προβλέπει ο ΚΟΚ για την παράνομη κίνηση στη Λ.Ε.Α.
Οι συνεχείς παραβάσεις ασύνειδητων οδηγών οι οποίοι επιλέγουν να κινηθούν στη Λ.Ε.Α., δεν θα πρέπει να μένουν ατιμώρητες.

Με αφορμή τις φονικές πυρκαγιές στο Μάτι, επανήλθε στην επικαιρότητα το διαχρονικό ζήτημα των οδηγών οι οποίοι θεωρούν ότι είναι πιο «έξυπνοι» από τους υπόλοιπους και κινούνται στη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης (Λ.Ε.Α.), εμποδίζοντας όσους πραγματικά προβλέπεται να κινούνται σε αυτή, όπως για παράδειγμα ασθενοφόρα ή πυροσβεστικά οχήματα. Όμως τι ισχύει κατά τον ΚΟΚ σε αυτές τις περιπτώσεις;

0% Γκανιότα* & Αποκλειστικά Ειδικά Στοιχήματα στη Novibet * Αφορά την επιλογή «Νικητής Αγώνα» σε επιλεγμένα παιχνίδια πριν την έναρξη''.

Σύμφωνα με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (άρθρο 29), η παράνομη κίνηση στη Λ.Ε.Α. τιμωρείται με πρόστιμο 100 ευρώ, ποινή 9 βαθμών στο point system, καθώς και 60 μέρες αφαίρεση της άδειας κυκλοφορίας, συν 60 μέρες αφαίρεση του διπλώματος του οδηγού. Όπως γίνεται κατανοτητό, η νομοθεσία υφίσταται και το μόνο που απομένει είναι η σωστή εφαρμογή της, καθώς το εν λόγω φαινόμενο έχει αρχίσει να λαμβάνει επικίνδυνες διαστάσεις, όπως αποδείχτηκε και με τα γεγονότα της προηγούμενης εβδομάδας!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!