Τα μισά Toyota που πωλούνται στην Ευρώπη είναι υβριδικά!

Πέτρος Σηφαλάκης
Τα μισά Toyota που πωλούνται στην Ευρώπη είναι υβριδικά!
Πολύ μεγάλο είναι το ποσοστό υβριδικών μοντέλων που πουλάει κάθε χρόνο η Toyota στην ευρωπαϊκή αγορά και φέτος συνεχίζεται η επιτυχία τους.

Η Toyota ανακοίνωσε τις μέχρι τώρα πωλήσεις της για το 2018 και συγκεκριμένα, στην Ευρώπη έχει καταφέρει να φέρει 560.000 νέα αυτοκίνητα. Αυτό σημαίνει 6% αύξηση των πωλήσεων συγκριτικά με το 2017, όμως δεν είναι το μόνο εντυπωσιακό στατιστικό για τη φίρμα. Από τα 560.000 αυτοκίνητα, τα 257.000 είναι υβριδικής τεχνολογίας, που χρησιμοποιούν δηλαδή τόσο βενζινοκινητήρα, όσο και ηλεκτροκινητήρα για την κίνησή τους.

Η ιαπωνική φίρμα έχει καταφέρει να καταργήσει σχεδόν τα ντίζελ από την γκάμα της και τα έχει αντικαταστήσει με τα υβριδικά. Φέτος, τα Hybrid μοντέλα της έχουν αυξήσει τις πωλήσεις τους κατά 23% και αντιπροσωπεύουν το 46% του συνολικού όγκου της Toyota στην Ευρώπη.

Στις δυτικές χώρες της Ευρώπης, τα Toyota με το υβριδικό σύστημα που φορτίζει μόνο του τις μπαταρίες από το φρενάρισμα, όπως το Yaris Hybrid, αντιπροσωπεύουν περισσότερο από τις μισές πωλήσεις με 58% του συνολικού όγκου. Συνεχίζοντας με τους αριθμούς που έδωσε στη δημοσιότητα η φίρμα, το Yaris είναι το best seller της στην Ευρώπη με 123.266 μονάδες (τα 66.306 υβριδικά). Το C-HR τα πάει επίσης πολύ καλά, στις 78.369 μονάδες, όμως για το μικρό crossover της Toyota, οι υβριδικές πωλήσεις του αγγίζουν το 85% του συνόλου, αφού από αυτά, τα 67.194 είναι υβριδικά!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!