Τα 10 αγαπημένα αυτοκίνητα των Ελλήνων το 2018 (pics)

Πέτρος Σηφαλάκης
Τα 10 αγαπημένα αυτοκίνητα των Ελλήνων το 2018 (pics)
Με σημαντικά φαβορί τα μοντέλα της κατηγορίας των supermini, τα δέκα παρακάτω αυτοκίνητα είναι εκείνα που αγάπησαν περισσότερο οι Έλληνες αγοραστές φέτος!

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας από τον Σύλλογο Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων (ΣΕΑΑ) για το πρώτο εξάμηνο του 2018, μπορούμε να δούμε ποια μοντέλα «συμπάθησαν» περισσότεροι οι Έλληνες αγοραστές και τι ζητά ο μέσο; οδηγός.

Μπορούμε με ευκολία να δούμε ότι τα supermini, είναι η ξεκάθαρη προτίμηση στη χώρα μας και αυτό γίνεται γιατί μπορούν να ανταποκριθούν σε πολλές ανάγκες. Ας πούμε, χρησιμοποιούνται άνετα εντός πόλης και δεν απαγορεύουν ένα ταξίδι, ούτε τη χρήση από μια μικρή οικογένεια!

Οι μεγαλύτεροι αγώνες στη Sportingbet. Παίξε νόμιμα με προσφορά ημέρας*. * Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις (21+)

Για αυτό και τα οκτώ, από τα δέκα αυτοκίνητα της κορυφής από πλευράς πωλήσεων στην Ελλάδα, ανήκουν σε αυτή την κατηγορία. Τα άλλα δύο, είναι ένα μίνι πόλης και ένα SUV. Δείτε σε ποια αναφερόμαστε, ακριβώς από κάτω και στη συνέχεια, δείτε και τις δέκα αγαπημένες μάρκες των Ελλήνων για το ίδιο διάστημα (Ιανουάριος-Ιούνιος).


10) Hyundai i20

Ταξινομήσεις εξαμήνου: 1.473

Το κορεάτικο supermini συνδυάζει την υψηλή αξιοπιστία με τους μεγάλους για την κατηγορία χώρους και την όμορφη εμφάνιση. Έχει ποιοτική καμπίνα, πλούσιο εξοπλισμό και διατίθεται με ευρεία γκάμα κινητήρων για να επιλέξει κανείς, σε συμφέρουσες τιμές.

9) Nissan Qashqai

Ταξινομήσεις εξαμήνου: 1.545

Το μοναδικό SUV στη λίστα βρίσκεται σταθερά ανάμεσα στις κορυφαίες επιλογές της ελληνικής αγοράς και όχι μόνο. Η εξαιρετική εμπορική πορεία του Qashqai βασίζεται στον πολύπλευρο χαρακτήρα του και για αυτό έχει καταφέρει να πουλάει περισσότερο από οποιοδήποτε μοντέλο της μικρομεσαίας κατηγορίας (VW Golf κλπ).

8) Citroen C3

Ταξινομήσεις εξαμήνου: 1.679

Το νέο και ωραίο Citroen C3 αποτίναξε τον συντηρητικό σχεδιασμό του προηγούμενου μοντέλου και προωθεί μια πιο νεανική και σύγχρονη εμφάνιση που του ταιριάζει γάντι. Σε αυτά προσθέστε την καλύτερη άνεση στην κατηγορία και τον πλούσιο εξοπλισμό και έχουμε ένα εξαιρετικό αυτοκίνητο!

7) Renault Clio

Ταξινομήσεις εξαμήνου: 1.774

Οι Γάλλοι της Renault καθόλου τυχαία δεν έχουν αφήσει το Clio να παίζει «μπάλα» τόσα χρόνια χωρίς σημαντική αναβάθμιση, αφού καταφέρνει με μια μικρή ανανέωση να δείχνει απολύτως σύγχρονο σχεδιαστικά χωρίς να υστερεί απέναντι στο νεότερο ανταγωνισμό. Ισχυρό του χαρτί, η ενδιαφέρουσα οδική συμπεριφορά.

6) Opel Corsa

Ταξινομήσεις εξαμήνου: 2.073

Το Corsa είναι μια παραδοσιακή δύναμη στις πωλήσεις της ελληνικής αγοράς και οι χαμηλές του τιμές, μαζί με τις προωθητικές ενέργειες της αντιπροσωπείας και τις γεμάτες από πλευράς εξοπλισμού εκδόσεις, το κάνουν δελεαστικό προς το αγοραστικό κοινό.

5) Nissan Micra

Ταξινομήσεις εξαμήνου: 2.243

Το νέο Nissan Micra έκοψε κάθε δεσμό από τις προηγούμενες γενιές και έγινε ένα σύγχρονο supermini με νεανικό χαρακτήρα. Η όμορφη εμφάνισή του συνδυάζεται τέλεια με τον πλήρη εξοπλισμό και τους προηγμένους κινητήρες, δίνοντας ένα ολοκληρωμένο αυτοκίνητο στην πιο ανταγωνιστική κατηγορία για την Ελλάδα.

4) Volkswagen Polo

Ταξινομήσεις εξαμήνου: 2.315

To Polo της Volkswagen δεν είναι το φθηνότερο supermini της αγοράς αλλά είναι σίγουρα ανάμεσα στα καλύτερα. Χώροι που θυμίζουν μεγαλύτερο μοντέλο, σύγχρονοι κινητήρες και εξοπλισμό που δεν βρίσκεις στην κλάση (ψηφιακός πίνακας οργάνων, για παράδειγμα) το κάνουν μια από τις πιο ολοκληρωμένες επιλογές.

3) Peugeot 208

Ταξινομήσεις εξαμήνου: 2.460

H Peugeot έχει κρατήσει για καιρό το 208 στην γκάμα της χωρίς να το αλλάξει ριζικά, όμως με τις μικρές ανανεώσεις που το κάνει καταφέρνει να το διατηρεί στην επικαιρότητα. Απόδειξη αυτού η πολύ καλή εμπορική του πορεία και στη χώρα μας! Bonus και εδώ, η διασκεδαστική οδική συμπεριφορά.

2) Fiat Panda

Ταξινομήσεις εξαμήνου: 2.494

To Panda είναι το μοναδικό μίνι μοντέλο πόλης της λίστας. Έχει μεγάλους χώρους για το μέγεθός του, είναι ευέλικτο στην πόλη και «βολεύει» στα νησιά, για αυτό και το προτιμούν πολλά γραφεία ενοικιάσεων αυτοκινήτων. Διατίθεται και σε πολλές εκδόσεις, μεταξύ των οποίων και η 4x4.

1) Toyota Yaris

Ταξινομήσεις: 3.357

Απόλυτος κυρίαρχος στην ελληνική αγορά, με σχεδόν 1.000 αυτοκίνητα διαφορά από το Panda στις πωλήσεις εξαμήνου, είναι το Toyota Yaris. Το ιαπωνικό supermini έχει γίνει συνώνυμο της αξιοπιστίας και της τίμιας αγοράς, για αυτό και οι Έλληνες το επιλέγουν σχεδόν με «κλειστά μάτια». Ειδικά αν ήταν κάτοχοι προηγούμενης γενιάς του!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!