Περισσότερες από 200 κλήσεις για ΛΕΑ έκοψε η τροχαία

Πέτρος Σηφαλάκης
Περισσότερες από 200 κλήσεις για ΛΕΑ έκοψε η τροχαία
Μέσα σε μια μόλις ημέρα, η τροχαία βεβαίωσε 204 παραβάσεις που σχετίζονται με την κίνηση οχημάτων στη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης!

Η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής έκανε στοχευμένους ελέγχους σε κεντρικές οδικές αρτηρίες την Πέμπτη, 28 Ιουνίου 2018, για τον εντοπισμό οδηγών που κινούνταν αντικανονικά στη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης. Συνολικά, βεβαιώθηκαν 204 παραβάσεις εκ των οποίων οι 186 αφορούσαν Επιβατικά Ιδιωτικής Χρήσης, οι 12 φορτηγά και οι 6 λεωφορεία.

Αφαιρέθηκαν 43 πινακίδες κυκλοφορίας, 58 άδειες κυκλοφορίας και 51 άδειες οδήγησης. Η ΕΛ.ΑΣ. υπενθυμίζει πως η χρήση της Λωρίδας Εκτάκτου Ανάγκης είναι παράβαση αντικοινωνικής οδικής συμπεριφοράς και σε περίπτωση διάπραξης παράβασης, προβλέπεται η επί τόπου αφαίρεση των στοιχείων κυκλοφορίας και του διπλώματος οδήγησης για εξήντα ημέρες. Παράλληλα, καταχωρούνται εννέα (9) βαθμοί στο Point System και δεν υπάρχει επιβολή διοικητικού προστίμου.

Για αυτό να θυμόμαστε όλοι πως η Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης προορίζεται αποκλειστικά για την κίνηση οχημάτων άμεσης ανάγκης και συντήρησης των αρμόδιων υπηρεσιών, για την αντιμετώπιση έκτακτων γεγονότων και περιστατικών. Δεν επιτρέπεται οποιαδήποτε άλλη χρήση, από οποιοδήποτε άλλο όχημα. Η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής προβλέπει κι άλλες, παρόμοιες εξορμήσεις με σκοπό τη διασφάλιση της οδικής ασφάλειας σε όλο το οδικό δίκτυο του νομού.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!