Δέκα αυτοκίνητα που πήγαν «σφαίρα» στην Ελλάδα το Μάιο (pics)

Δέκα αυτοκίνητα που πήγαν «σφαίρα» στην Ελλάδα το Μάιο (pics)

Δέκα αυτοκίνητα που πήγαν «σφαίρα» στην Ελλάδα το Μάιο (pics)

Ποια νέα μοντέλα προτίμησαν οι Έλληνες αγοραστές αυτοκινήτου τον περασμένο μήνα; Δέκα από τα πιο εμπορικά ακολουθούν παρακάτω και μάλιστα, είχαμε και νέα παρουσία στην κορυφή των πωλήσεων! 

Η αισιόδοξη εικόνα της ελληνικής αγοράς αυτοκινήτου συνέχισε και το Μάιο, όπως έχουμε ξαναγράψει, με μια σημαντική αύξηση πωλήσεων συγκριτικά με το 2017. Αρκετοί Έλληνες απέκτησαν νέο αυτοκίνητο, όμως ποιο μοντέλο προτίμησαν οι περισσότεροι; 

Κοιτώντας τις πωλήσεις, στα στοιχεία που ανακοινώνει ο ΣΕΑΑ (Σύνδεσμος Ελλήνων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων), βλέπουμε πως όλες οι κατηγορίες έχουν πάρει τα «πάνω» τους, όμως ξεκάθαρα, η αγαπημένη στη χώρα μας είναι τα supermini. Δείτε τη λίστα με τα δέκα πιο εμπορικά μοντέλα του Μαΐου και θα καταλάβετε! 

1) Fiat Panda 

Ταξινομήσεις: 821 

Το ιταλικό μίνι, κέρδισε το Toyota Yaris για τον περασμένο μήνα. Το Yaris, είναι το αυτοκίνητο που κάθεται στην κορυφή των πωλήσεων εδώ και χρόνια στην Ελλάδα, όμως το Panda έκανε το «μπαμ». Έτσι, η κορυφή για τον Μάιο του ανήκει δικαιωματικά! 

2) Toyota Yaris 

Ταξινομήσεις: 513 

Η «παραδοσιακή δύναμη» της ελληνικής αγοράς αυτοκινήτου δεν είναι άλλη από το Yaris. Εκτός του ότι βρίσκεται πάντα μπροστά από όλα τα supermini, έχει και τις περισσότερες πωλήσεις γενικότερα! Για τον Μάιο, «έχασε» από το Panda, όμως στις συνολικές πωλήσεις είναι και πάλι πρώτο. 

3) Opel Corsa 

Ταξινομήσεις: 456 

Ανάμεσα στα κορυφαία από πλευράς πωλήσεων μοντέλα της ελληνικής αγοράς είναι σταθερά το Corsa και αυτό δεν άλλαξε ούτε και τον Μάιο. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΣΕΑΑ, είναι το τρίτο πιο εμπορικό μοντέλο στην χώρα μας. 

4) Renault Clio 

Ταξινομήσεις: 440 

Παρά τα χρονάκια που βρίσκεται στην αγορά, το Renault Clio είναι μια πολύ ολοκληρωμένη πρόταση αυτοκινήτου πόλης και συνεχίζουμε να το «τιμούμε» στην Ελλάδα με την επιλογή μας. Τον Μάιο, κατάφερε να πουλήσει 440 μονάδες. 

5) Volkswagen Polo 

Ταξινομήσεις: 420 

To ολοκαίνουργιο Volkswagen Polo έχει ξεκινήσει την εμπορική του καριέρα στην Ελλάδα και ήδη πουλάει σαν ζεστό ψωμί. Όπλα του οι ανταγωνιστικές τιμές, η πολύ καλή ποιότητά του και οι μεγάλοι χώροι που εξασφαλίζει για επιβάτες και αποσκευές. 

6) Citroen C3 

Ταξινομήσεις: 406 

Εξαιρετικά τα πάει και το Citroen C3 σε πωλήσεις στην Ελλάδα, με τη νέα του γενιά να είναι πιο μοντέρνα και φρέσκια από ποτέ. Το γαλλικό μοντέλο είναι «πρωταθλητής» στην άνεση για την κλάση του και οι δυνατότητες εξατομίκευσης που προσφέρει είναι ακόμη ένα συν για τον υποψήφιο αγοραστή. 

7) Peugeot 208 

Ταξινομήσεις: 394 

Ενδιαφέρουσα οδική συμπεριφορά, σύγχρονοι αποδοτικοί και οικονομικοί κινητήρες, αλλά και πλήρης εξοπλισμός από τις βασικές εκδόσεις χαρακτηρίζουν το Peugeot 208, για αυτό και συνεχίζει να πουλάει πολύ καλά στην Ελλάδα. 

8) Hyundai i20 

Ταξινομήσεις: 367 

Τον... ατέλειωτο έχουν τα supermini στη λίστα με τα πιο εμπορικά μοντέλα στην Ελλάδα και ένα ακόμη που μπαίνει ανάμεσα σε αυτά, είναι το Hyundai i20. Έχει πολύ καλή σχέση τιμής-αξίας, όμορφη σχεδίαση και ευρύχωρη καμπίνα, για αυτό και οι καταναλωτές το προτιμούν. 

9) Kia Picanto 

Ταξινομήσεις: 346 

Το κορεατικό μίνι στη νέα του γενιά έχει αποκτήσει χαρακτήρα, αίσθηση μεγαλύτερου αυτοκινήτου και τούρμπο μοτέρ του ενός λίτρου που το κάνει ιδιαίτερα ανταγωνιστικό για την κλάση του. Το Μάιο, πήγε εξαιρετικά σε πωλήσεις, καταφέρνοντας να «πιάσει» 346 μονάδες. 

10) Fiat Tipo 

Ταξινομήσεις: 247 

To γεγονός ότι το Fiat Tipo είναι το μοναδικό μικρομεσαίο μοντέλο, ανάμεσα σε επτά supermini και δύο μίνι, λέει πολλά για το ίδιο το αυτοκίνητο. Η εξαιρετική σχέση τιμής αξίας, πλαισιώνεται από μεγάλους χώρους και όμορφη εμφάνιση που εκτιμούν όλοι οι οικογενειάρχες. 

Best of internet