259 κλήσεις σε μια ημέρα για χρήση κινητού στην Αττική!

Gazzetta team
259 κλήσεις σε μια ημέρα για χρήση κινητού στην Αττική!
Η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής βγήκε στους δρόμους για να εντοπίσει οδηγούς... κολλημένους με τα τηλέφωνά τους και βεβαίωσε περισσότερες από 250 παραβάσεις!

Οδήγηση και κινητό τηλέφωνο δεν πάνε μαζί, όμως στην Ελλάδα δεν λέμε να το καταλάβουμε. Τρανή απόδειξη η Τετάρτη, 13 Ιουνίου, όπου η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής βγήκε στους δρόμους με σκοπό να εντοπίσει τους οδηγούς που μιλούσαν στο κινητό τους. Συνολικά, βεβαιώθηκαν 259 παραβάσεις, αφαιρέθηκαν 223 πινακίδες κυκλοφορίας και 237 άδειες οδήγησης!

Η Τροχαία προειδοποιεί ότι η συγκεκριμένη παράβαση είναι μια από τις πιο επικίνδυνες που μπορεί να κάνει ένας οδηγός και τονίζει πως στο μέλλον θα πραγματοποιεί συχνά τέτοιες εξορμήσεις, με σκοπό οι παραβάτες να βρεθούν και να τιμωρηθούν, όχι μόνο στην Αττική αλλά σε όλη την επικράτεια.

Οπότε, το καλύτερο που έχει να κάνει κάποιος που πρέπει οπωσδήποτε να χρησιμοποιήσει τηλέφωνο, είναι να σταματήσει κάπου με ασφάλεια και να μιλήσει για όση ώρα θέλει. Επίσης, επιτρέπεται η ομιλία μέσω του συστήματος ανοικτής ακρόασης των καινούργιων αυτοκινήτων ή των ασύρματων ακουστικών Bluetooth που δεν απασχολούν τα χέρια του οδηγού και του επιτρέπουν να οδηγεί με ασφάλεια.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!