Σε συνεχή άνοδο η ελληνική αγορά αυτοκινήτου!

Σε συνεχή άνοδο η ελληνική αγορά αυτοκινήτου!

Σε συνεχή άνοδο η ελληνική αγορά αυτοκινήτου!

Αισιόδοξη παραμένει η εικόνα της εγχώριας αγοράς αυτοκινήτου, ύστερα από την άνοδο του Μαΐου κατά 16,9% σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα. 

Η ελληνική αγορά αυτοκινήτου δεν λέει να «ρίξει στροφές» ούτε και τον Μάιο. Συγκεκριμένα, κάθε μήνας μέχρι και σήμερα έχει κλείσει με αύξηση πωλήσεων συγκριτικά με το 2017, με το τελευταίο να ήταν ένα πολύ «δυνατό» έτος, για την ακρίβεια το καλύτερο που έχει σημειωθεί μετά την κρίση. 

Έτσι εύκολα καταλαβαίνουμε πως αν το 2018 συνεχίσει να κινείται με τέτοιο ρυθμό, θα δημιουργήσει ένα νέο σημείο αναφοράς την τελευταία δεκαετία, κατά την οποία ο κλάδος αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα. 

Συγκεκριμένα τον Μάιο, σύμφωνα με στοιχεία του ΣΕΑΑ (Σύνδεσμος Ελλήνων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων), είχαμε αύξηση πωλήσεων της τάξεως του +16,9%, συγκριτικά με τον ίδιο περσινό μήνα. Ταξινομήθηκαν 12.468 αυτοκίνητα (από 10.666), ένας αριθμός ρεκόρ για την Ελλάδα της κρίσης!

Το ίδιο σκηνικό συναντάμε και με τα γενικότερα στοιχεία που προκύπτουν έως και σήμερα, δηλαδή τους πρώτους πέντε μήνες του 2018. Έχουν ταξινομηθεί 49.742 αυτοκίνητα, 9.527 περισσότερα από το ίδιο διάστημα του 2017, όπου είχε 40.215. Το ποσοστό του πενταμήνου για τα φορτηγά είναι άνοδος 3,8% και για τις μοτοσυκλέτες (μεγαλύτερες των 50 κυβικών εκατοστών) ένα επίσης εντυπωσιακό ποσοστό, της τάξεως του +20,3%! 

Best of internet