Συνεχίζει να «ανεβαίνει» η αγορά αυτοκινήτου

Gazzetta team
Συνεχίζει να «ανεβαίνει» η αγορά αυτοκινήτου
Για ακόμη έναν μήνα, η αγορά νέων ΙΧ στην Ελλάδα σημείωσε άνοδο πωλήσεων, συγκριτικά με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.

Η «ανάκαμψη» για την ελληνική αγορά αυτοκινήτου δεν έχει έρθει ακόμη, όμως οι σημαντικές βελτιώσεις που παρουσιάζει δείχνουν πως τα πράγματα θα πάνε καλύτερα, στο άμεσο μέλλον. Το 2017, ήταν μια πολύ καλή χρονιά για το αυτοκίνητο στη χώρα μας, συγκριτικά πάντα με τα χρόνια της κρίσης και όχι προ αυτής. Το 2018 όμως, έρχεται για να δείξει πως μπορεί να τα πάει πολύ καλύτερα, αν συνεχίσει με αυτό το ρυθμό!

Συγκεκριμένα, ο Απρίλιος, είχε 24,2% καλύτερες πωλήσεις από τον αντίστοιχο μήνα του 2017 καθώς ταξινομήθηκαν 10.498 νέα ΙΧ. Συγκριτικά, ο Απρίλης του 2017 είχε κλείσει με 8.452 μονάδες, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώνει ο Σύνδεσμος Ελλήνων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων.

Για να έχουμε μια ακόμη καλύτερη εικόνα για το φετινό έτος, από τον Ιανουάριο μέχρι και τον τελευταίο συμπληρωμένο μήνα (Απρίλιος), έχουμε 37.274 νέα αυτοκίνητα, την ώρα που για το ίδιο διάστημα πέρυσι, είχαμε 29.549.

Και θυμηθείτε, το 2017 δεν ήταν ένας κακός χρόνος χωρίς ιδιαίτερες πωλήσεις, αλλά έσπασε ρεκόρ πωλήσεων για την εποχή της κρίσης! Για να έχουμε και ένα σοβαρό μέτρο σύγκρισης όμως, σε σχέση με τα «καλά» χρόνια, το 2018 που μιλάμε για ανάκαμψη στην αγορά και «ανάσες», βρίσκεται σε ποσοστό 62,6% χαμηλότερο σε ταξινομήσεις, από το μέσο όρο της εννιαετίας 2000-2009.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!