Ποιες εταιρείες αυτοκινήτων πουλάνε τα λιγότερα ντίζελ;

Gazzetta team
Ποιες εταιρείες αυτοκινήτων πουλάνε τα λιγότερα ντίζελ;
Μερικές αυτοκινητοβιομηχανίες, στηρίζουν το μεγαλύτερο μέρος των πωλήσεών τους στα πετρελαιοκίνητα μοντέλα τους, όμως αυτό δεν ισχύει για τις δέκα φίρμες που θα δούμε παρακάτω.

Οι ντίζελ κινητήρες είναι ακόμη, ένα από τα βασικότερα είδη μοτέρ που τοποθετούνται στα αυτοκίνητα και χιλιάδες νέοι αγοραστές τα προτιμούν κάθε χρόνο. Αν και η βενζίνη έχει κάνει την... επανάστασή της και αρχίζει σε πολλές περιπτώσεις να «παίρνει κεφάλι», οι πετρελαιοκινητήρες έχουν πολλά πλεονεκτήματα να επιδείξουν όπως η σημαντικά μικρότερη κατανάλωση καυσίμου, από ένα αντίστοιχο βενζινοκίνητο.

Παρακάτω, ακολουθούν οι δέκα φίρμες με τα χαμηλότερα ποσοστά στις πωλήσεις ντίζελ, για το 2017. Τα στοιχεία, προέρχονται από τη Jato Dynamics και συγκριτικά με την αντίστοιχη λίστα που μας έδειχνε τις μάρκες που στηρίζουν το μεγαλύτερο μέρος των πωλήσεών τους στα «πετρέλαια», μπορούμε αμέσως να ξεχωρίσουμε τις διαφορές. Για παράδειγμα, Mercedes-Benz, BMW, Volvo, Jeep και Land Rover, που είναι εκείνες που συναντάμε στις πιο δημοφιλείς μάρκες για τις πωλήσεις πετρελαιοκίνητων, έχουν στην γκάμα τους θηριώδη SUV μοντέλα, που οι περισσότεροι δεν θα προτιμήσουν σε βενζινοκίνητα. Αντίθετα, οι μάρκες που ακολουθούν, δεν έχει καμία κάποιο αντίστοιχο μοντέλο, εκτός του Land Cruiser της Toyota.

Dacia

Ποσοστό πωλήσεων ντίζελ: 39%

Fiat

Ποσοστό πωλήσεων ντίζελ: 36%

Hyundai

Ποσοστό πωλήσεων ντίζελ: 32%

SEAT

Ποσοστό πωλήσεων ντίζελ: 30%

MINI

Ποσοστό πωλήσεων ντίζελ: 29%

Opel

Ποσοστό πωλήσεων ντίζελ: 28%

Mazda / Honda

Ποσοστό πωλήσεων ντίζελ: 26%

Mitsubishi

Ποσοστό πωλήσεων ντίζελ: 23%

Suzuki

Ποσοστό πωλήσεων ντίζελ: 8%

Toyota

Ποσοστό πωλήσεων ντίζελ: 7%

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!