Απαγόρευση στις δραστηριότητες των enduro μοτοσυκλετών

Gazzetta team
Απαγόρευση στις δραστηριότητες των enduro μοτοσυκλετών
Έπειτα από τον τραγικό θάνατο ενός μοτοσυκλετιστή σε πηγάδι στο Λαύριο, η Διεύθυνση Δασών απαγόρευσε τις μετακινήσεις με enduro μοτοσυκλέτες στην περιοχή.

Απόφαση με την οποία απαγορεύει τη διέλευση μοτοσυκλετών από το τμήμα του εθνικού δρυμού Σουνίου αλλά και μια ευρεία περιοχή γύρω από αυτόν, εξέδωσε η Γενική Διεύθυνση Δασών και Αγροτικών υποθέσεων. Αφορμή για την λήψη αυτού του μέτρο στάθηκε ο τραγικός θάνατος ενός μοτοσυκλετιστή πριν από μερικές εβδομάδας.

Ο 36χρονος μοτοσυκλετιστής κατά τη διάρκεια μιας τέτοιου είδους βόλτας με μοτοσυκλέτα εκτός δρόμου, έχασε τον έλεγχο, προσέκρουσε σε πηγάδι που βρισκόταν στην περιοχή και έπεσε μέσα σε αυτό, χάνοντας τις αισθήσεις του από τα χτυπήματα. Η επέμβαση της ΕΜΑΚ ήταν άμεση έπειτα από παρέμβαση φίλων του που τον συνόδευαν, ωστόσο παρά την επιχείρηση διάσωσης που στήθηκε ο άνδρας ανασύρθηκε νεκρός από τον πυθμένα του πηγαδιού.

Στην περιοχή υπάρχουν φρεάτια από την εποχή της δραστηριότητας των μεταλλείων και αρκετά πηγάδια για τον ίδιο λόγο, με αποτέλεσμα κάθε είδους μετακίνηση να είναι επικίνδυνη. Αυτό αναφέρει χαρακτηριστικά η απόφαση που τονίζει πως τα ανοίγματα που παραμένουν στην περιοχή της Λαυρεωτικής είναι αχαρτογράφητα, πολλά και συνήθως όχι εμφανή και ως εκ τούτου είναι επικίνδυνα. Παράλληλα αναφέρεται πως οι βόλτες των μοτοσυκλετιστών προκαλούν και περιβαλλοντική ζημία στην περιοχή.

Κατά συνέπεια καλεί την Τροχαία και την Αστυνομία να προβαίνει σε συνεχείς ελέγχους, τους δασικούς υπαλλήλους να επαγρυπνούν για τη σύλληψη (!) των μοτοσυκλετιστών που παραβαίνουν το νόμο και τις λέσχες των μοτοσυκλετιστών να ενημερώσουν τα μέλη τους.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!