ΔΕΙΤΕ ΤΑ LIVE

Tesla, ο καλύτερος πρεσβευτής της Ελλάδας

Tesla, ο καλύτερος πρεσβευτής της Ελλάδας

Tesla, ο καλύτερος πρεσβευτής της Ελλάδας

Η Tesla Greece μπορεί –και πρέπει- να λειτουργήσει σαν πρεσβευτής της χώρας και να φέρει τους κολοσσούς των νέων τεχνολογιών και της αυτοκινητοβιομηχανίας στην Ελλάδα.

Τεράστια σημασία έχει η εγκατάσταση της Tesla στην Ελλάδα. Ο αμερικανικός κολοσσός λειτούργησε για μία ακόμη φορά ανατρεπτικά, επιλέγοντας την πατρίδα μας για την ίδρυση του τέταρτου ευρωπαϊκού κέντρου της μετά τα δύο στην Ολλανδία και το τρίτο στη Γερμανία. Επέλεξε δηλαδή μία χώρα με σχεδόν μηδενική παράδοση στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας και η οποία δεν φημίζεται για τη φιλικότητά της προς τις ξένες επενδύσεις, βάζοντας ξαφνικά στον χάρτη της αυτοκίνησης –και όχι μόνον- την Ελλάδα.

Το όφελος για την πατρίδα μας είναι ανεκτίμητο, καθώς η απόφαση της Tesla θα κεντρίσει το ενδιαφέρον κολοσσών στους τομείς των τεχνολογιών αιχμής, εκεί δηλαδή όπου σημειώνονται οι πιο ραγδαίες εξελίξεις τα τελευταία χρόνια και όπου θα υπάρξει η μεγαλύτερη ανάπτυξη και στο μέλλον. Ο ιδρυτής της Tesla, Ελον Μασκ, αποτελεί αυτή τη στιγμή τον καλύτερο πρεσβευτή της Ελλάδας απέναντι και στις μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες, που μας απέφευγαν μέχρι τώρα όπως ο διάβολος το λιβάνι.

0% Γκανιότα* & Αποκλειστικά Ειδικά Στοιχήματα στη Novibet * Αφορά την επιλογή «Νικητής Αγώνα» σε επιλεγμένα παιχνίδια πριν την έναρξη''.

Δεν αναφερόμαστε οπωσδήποτε σε μονάδες παραγωγής αυτοκινήτων, αν και ο τόπος χρειάζεται επειγόντως τέτοιες, ενώ διαθέτει συγκριτικά πλεονεκτήματα απέναντι σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες (π.χ. παραγωγή αλουμινίου, μεγάλες προοπτικές σε έμψυχο δυναμικό, κομβική θέση). Εξάλλου και η ίδια η Tesla θα ξεκινήσει με την πρόσληψη 50 εξειδικευμένων στελεχών στον τομέα της έρευνας και της τεχνολογίας και αργότερα θα δραστηριοποιηθεί και στον ενεργειακό κλάδο. Δηλαδή δεν προβλέπεται –τουλάχιστον τα επόμενα χρόνια- να ιδρύσει στην Ελλάδα κάποιο εργοστάσιο αυτοκινήτων.

Ωστόσο, τα δημιουργικά μυαλά –είτε πρόκειται για κέντρα εξέλιξης νέων τεχνολογιών είτε για σχεδιαστικά κέντρα είτε για κάτι ανάλογο- λειτουργούν καλύτερα και αποδοτικότερα σε ένα ηλιόλουστο περιβάλλον με ήπιο κλίμα, όπως το ελληνικό. Ο Ελληνας designer Αρης Κωβός,  που έχει σχεδιάσει μεταξύ άλλων και το πρώτο Toyota Yaris, μου είχε εκμυστηρευθεί το σχέδιό του να ιδρύσει στη χώρα μας ένα μεγάλο Κέντρο Σχεδιασμού λόγω του ονειρεμένου περιβάλλοντος, της θάλασσας, του γαλανού ουρανού και του ήλιου. Τελικά δεν το υλοποίησε, καθώς τα προβλήματα από την ελληνική γραφειοκρατία αποδείχθηκαν ανυπέρβλητα και τώρα δραστηριοποιείται στην Ιταλία.

Η Tesla είναι λοιπόν η μεγάλη ευκαιρία μας, αρκεί να μην της βάλουμε τρικλοποδιές και αποδειχθεί και αυτή χαμένη, όπως συνέβη άλλες φορές στο παρελθόν.

Y.Γ. Ο Ελον Μασκ είχε συναντηθεί πέρυσι με τον Ερντογάν, τελικά όμως προτίμησε εμάς. Άλλος ένας λόγος παραπάνω για να βοηθήσουμε την Tesla να αναπτυχθεί στη χώρα μας.