Έξι από τα ακριβότερα αυτοκίνητα του 2018! (pics)

Έξι από τα ακριβότερα αυτοκίνητα του 2018! (pics)

Έξι από τα ακριβότερα αυτοκίνητα του 2018! (pics)

Μπορεί να είμαστε ακόμη στον Ιανουάριο, όμως μια σειρά σημαντικών δημοπρασιών ήδη μας έδειξε μερικά από τα ακριβότερα αυτοκίνητα του έτους! 

Το περασμένο Σαββατοκύριακο έγινε ένας... μαραθώνιος δημοπρασιών στο Σκότσντεϊλ της Αριζόνα και πολλοί καταξιωμένοι οίκοι του χώρου, έβγαλαν θαυμάσια αυτοκίνητα στο σφυρί. Αυτά κατάφεραν να... πιάσουν πάρα πολλά χρήματα, που στο σύνολό τους ξεπέρασαν ελαφρώς τα 200 εκατομμύρια Ευρώ! 

Σίγουρα λοιπόν, θα είναι από τα ακριβότερα ολόκληρου του έτους και σας παρουσιάζουμε τα έξι για τα οποία οι αγοραστές τους χρειάστηκε να καταβάλλουν τα περισσότερα χρήματα. Η λίστα αποτελείται από... τρεις Ferrari, που αναμφίβολα είναι οι «βασίλισσες» των δημοπρασιών και στη συνέχεια υπάρχει από μια Bugatti, Porsche και μια Shelby Cobra 427 S/C Roadster του 1966. 

6) Ferrari 365 GTS/4 Daytona Spider 

Τιμή: 2.153.610€ 

Το διθέσιο κάμπριο από το Μαρανέλο κατάφερε να «πιάσει» ένα τεράστιο ποσό το περασμένο Σαββατοκύριακο στην Αριζόνα. Η εικονιζόμενη Ferrari είναι «μοντέλο» του 1972, έχει περάσει μόνον από δύο ιδιοκτήτες και είναι ένα γνήσιο αντίτυπο από τα μόλις 123 κομμάτια που είχαν κατασκευαστεί. 

5) Shelby Cobra 427 S/C Roadster 

Τιμή: 2.404.450€ 

Τα μόλις 53 αυτοκίνητα που κατασκευάστηκαν, με αυτές τις προδιαγραφές, κάνουν τη συγκεκριμένη Shelby Cobra ένα μοναδικό τετράτροχο που κυνηγούν πολλοί μεγάλοι συλλέκτες. Έγινε πλήρης ανακατασκευή από τον «ειδικό» του μοντέλου, Μάικ Μακλάσκι και τα περισσότερα χρόνια τα πέρασε στη χώρα της Αυστραλίας. 

4) Bugatti Type 55 Roadster 

Τιμή: 3.320.140€ 

Η Bugatti κατασκεύαζε εξαιρετικά αυτοκίνητα πολύ πριν τις Veyron και Chiron, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την εικονιζόμενη. Πρόκειται για την Type 55 του 1931 που έχει, φυσικά, τεράστια αξία και αυτό αντικατοπτρίζεται και στην τιμή πώλησής της το περασμένο Σαββατοκύριακο. Η συγκεκριμένη ήταν και η πρώτη που κατασκευάστηκε ποτέ. 

3) Ferrari 500 Mondial Spider 

Τιμή: 3.634.210€ 

Η συγκεκριμένη Ferrari μπορεί να πωλήθηκε για ένα τεράστιο ποσό στο νέο της ιδιοκτήτη, ωστόσο δεν κατάφερε να «πιάσει» την εκτιμώμενη τιμή, που ήταν περίπου μισό εκατομμύριο Ευρώ περισσότερα. Όπως κι να έχει είναι μοντέλο του 1954 και μια από τις μόλις 30 που φτιάχτηκαν συνολικά. 

2) Porsche 550A Spyder 

Τιμή: 4.217.480€ 

Το πρώτο αγωνιστικό αυτοκίνητο της Porsche και ένα από τα πιο χαρακτηριστικά μοντέλα της δεκαετίας του '50 είναι το εικονιζόμενο. Συμμετείχε σε σημαντικούς αγώνες κατά το παρελθόν και κατάφερε να σηκώσει ψηλά το αγωνιστικό όνομα της γερμανικής εταιρείας. Σήμερα οι τιμές του στις δημοπρασίες, όπως βλέπουμε, έχουν εκτοξευθεί. 

1) Ferrari 275 GTB Speciale 

Τιμή: 6.595.420€ 

Το ακριβότερο αυτοκίνητο που άλλαξε χέρια το περασμένο Σαββατοκύριακο και το πιο ακριβοπληρωμένο για το 2018, μέχρι στιγμής, είναι αυτή η Ferrari. Βρίσκεται σε αψεγάδιαστη κατάσταση και ήταν το προσωπικό όχημα του διάσημου σχεδιαστή, Pininfarina. Στη διάρκεια της ζωής της, άλλαξε οκτώ ιδιοκτήτες, όμως όπως φαίνεται όλοι την πρόσεχαν όπως της άξιζε. 

Best of internet