Oι πιο απίθανες απαγορεύσεις για οδηγούς σε όλον τον κόσμο!

Gazzetta team
Oι πιο απίθανες απαγορεύσεις για οδηγούς σε όλον τον κόσμο!
Σε όλο τον κόσμο υπάρχουν διάφοροι νόμοι σχετικοί με το αυτοκίνητο που πραγματικά δεν θα μπορούσαμε καν να σκεφτούμε!

Πρόσφατα, στη Σαουδική Αραβία, ανακοινώθηκε ότι θα... επιτραπεί η οδήγηση και στις γυναίκες, οι οποίες δεν μπορούσαν να πιάσουν τιμόνι για θρησκευτικούς, όπως υποστήριζε η κυβέρνηση της χώρας, λόγους. Όμως αυτό δεν είναι το μόνο παράδοξο γύρω από το αυτοκίνητο και την οδήγηση γενικότερα.

Σε όλο τον κόσμο, βρίσκουμε πολύ πρωτότυπους και περίεργους νόμους που πραγματικά μπορούν να σε τρελάνουν! Μοιάζουν σαν να μην έχουν καμία απολύτως λογική και μάλιστα, οι αρχές σε κάθε χώρα, μπορούν να σου κόψουν πρόστιμο αν εν αγνοία σου κάνεις κάτι από τα παρακάτω! Για αυτό, δείτε τα για να... έχετε το νου σας!

Τουρκμενιστάν

Πρόσφατα, ο πρόεδρος του Τουρκμενιστάν ανακοίνωσε ότι απαγορεύει την κυκλοφορία μαύρων αυτοκινήτων, επειδή πιστεύει ότι η απουσία των μαύρων οχημάτων από τους δρόμους θα φέρει... τύχη στη χώρα! Μάλιστα, όποιος ήδη έχει ένα τέτοιο στην κατοχή του, υποχρεούται να το βάψει με δικά του έξοδα.

Φιλιππίνες

Στην πρωτεύουσα των Φιλιππίνων, απαγορεύεται να οδηγείς το αυτοκίνητό σου τις Δευτέρες, αν ο αριθμός κυκλοφορίας του καταλήγει στον αριθμό 1 ή 2.

Ντένβερ, Κολοράντο

Αν βρεθείτε στο Ντένβερ του Κολοράντο να γνωρίζετε ότι είναι παράνομο να οδηγείτε ένα μαύρο αυτοκίνητο τις Κυριακές.

Ελβετία

Μην επιχειρήσετε να πλύνετε το αυτοκίνητό σας στην Ελβετία αν είναι Κυριακή, καθώς θα επιβαρυνθείτε με πρόστιμο!

Ρωσία

Αντιθέτως, στη Ρωσία, πλύνετε έγκαιρα το αυτοκίνητό σας, όποια μέρα της βδομάδας κι αν είναι, γιατί η οδήγηση ενός βρώμικου οχήματος προβλέπει πρόστιμο.

Γερμανία

Αν «μείνετε» από καύσιμο στην Αούτομπαν της Γερμανίας, εκτός από την ταλαιπωρία που θα έχετε για να βρείτε βενζινάδικο, θα πληρώσετε και πρόστιμο.

Δανία

Στη Δανία είναι παράνομο να ξεκινήσετε το αυτοκίνητό σας αν δεν τσεκάρετε κάτω από αυτό, ώστε να διαπιστώσετε αν κοιμάται κάποιος άνθρωπος εκεί.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!