"Εκτοξεύτηκαν" οι εξαγωγές αυτοκινήτων της Γερμανίας

Gazzetta team
"Εκτοξεύτηκαν" οι εξαγωγές αυτοκινήτων της Γερμανίας
Τα 7 από τα 10 αυτοκίνητα που κατασκευάζονται στη Γερμανία πωλούνται σε άλλη χώρα ή άλλη Ήπειρο σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στο υψηλότερο σημείο της τελευταίας δεκαετίας έφτασε το 2017 η γερμανική αγορά αυτοκινήτου, που γνώρισε αύξηση για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά. Συνολικά τα αυτοκίνητα που πήραν άδεια στη Γερμανία από τις αρμόδιες αρχές αυξήθηκαν το 2017 κατά 3,4 εκατομμύρια ή 2,7 % σε ποσοστιαία μέτρηση. Όλα αυτά σε μια χρονιά που ο αντίκτυπος από το σκάνδαλο με το παράνομο λογισμικό της Volkswagen ήταν παγκόσμιος και μεγάλος.

Το πιο εντυπωσιακό στοιχείο πάντως παραμένει ο αριθμός των εξαγωγών των γερμανικών αυτοκινήτων ή για να είμαστε πιο ακριβείς των αυτοκινήτων που κατασκευάζονται στην Γερμανία. Αυτό έφτασε το 2017, το 77,4% που σημαίνει πως από τα 5,6 εκατομμύρια αυτοκίνητα, τα 4,4 πουλήθηκαν σε άλλες χώρες.

Στην εγχώρια αγορά της Γερμανίας τα στοιχεία δείχνουν σημαντική μείωση των πωλήσεων των diesel αυτοκινήτων και δραματική αύξηση των νέων τεχνολογιών, δηλαδή υβριδικών και ηλεκτρικών οχημάτων. Τα diesel αυτοκίνητα αποτέλεσαν το 38,8% της αγοράς, που σημαίνει πως μειώθηκαν κατά 7,1%, τη στιγμή που τα υβριδικά αυξήθηκαν κατά 76% και τα αμιγώς ηλεκτρικά κατά 120%. Το μεγαλύτερο ποσοστό έχουν φυσικά τα βενζινοκίνητα αυτοκίνητα που το 2017 κατέλαβαν το 57,7% της συνολικής αγοράς.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!