Φθηναίνουν τα ιαπωνικά αυτοκίνητα

Φθηναίνουν τα ιαπωνικά αυτοκίνητα

Φθηναίνουν τα ιαπωνικά αυτοκίνητα

Η μεγαλύτερη διμερής συμφωνία που έχει υπογράψει ποτέ η Ευρωπαϊκή Ένωση ήταν αυτή που ολοκληρώθηκε με την Ιαπωνία, η οποία επηρεάζει σημαντικά τις εισαγωγές ανταλλακτικών και αυτοκινήτων. 

Περίπου 1 δισεκατομμύριο Ευρώ είναι οι δασμοί που καταβάλλονται σε ετήσια βάση από τις εταιρείες των χωρών της Ευρώπης για προϊόντα που εξάγουν και εισάγουν στην αγορά της Ιαπωνίας. Αυτό το ποσό θα μειωθεί δραματικά τα επόμενα χρόνια καθώς η Ευρωπαϊκή Ένωση ολοκλήρωσε τη συμφωνία με την κυβέρνηση της Ιαπωνίας για ελεύθερη αγορά μεταξύ τους. 

Έτσι δημιουργείται και μια από τις μεγαλύτερες ελεύθερες αγορές στην ουσία καθώς οι 29  χώρες σκοπεύουν να έχουν μια μεγάλη συνεργασία σε επίπεδο αγορών. Η συμφωνία προφανώς και είναι σημαντικότερη για τις εξαγωγές της Ε.Ε. προς την αγορά της Ιαπωνίας, ωστόσο είναι πολύ σημαντική και για τις εισαγωγές καθώς οι τιμές των προϊόντων που εισάγονται θα είναι σημαντικά μειωμένες χωρίς τους δασμούς. 

Αυτό σημαίνει πως τα αυτοκίνητα της Ιαπωνίας θα μπορούν πλέον να έχουν πιο ανταγωνιστικές τιμές τόσο στην απόκτησή τους, όσο και στη συντήρησή τους δεδομένου πως θα μειωθούν αντιστοίχως και τα ανταλλακτικά. 

Η συμφωνία αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το 2019 και πριν ολοκληρώσει τη θητεία του στην προεδρεία της Ε.Ε. ο Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, ο οποίος έπαιξε σημαντικό ρόλο στις συζητήσεις με τον Ιάπωνα, Πρωθυπουργό, Σίνζο Άμπε.

Best of internet