Για 11η φορά Πρωταθλητής ο Συνιώρης

Γιώργος Βαρίνος
Για 11η φορά Πρωταθλητής ο Συνιώρης
Ο 5ος Αγώνας ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ - ΜΕΓΑΡΑ για το ΠΠΤ2017 (Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας) έγινε χθες Σαββάτο 14 Οκτωβρίου στην πίστα των Μεγάρων κάτω από ιδανικές καιρικές συνθήκες και αρκετούς θεατές. Σήμερα Κυριακή 15 Οκτωβρίου είναι προγραμματισμένος να γίνει ο 6ος αγώνας του πετυχημένου θεσμού. Ας δούμε όμως τι έγινε στον 5ο αγώνα...

Ξάνθη – ΑΕΚ με επιστροφή στοιχήματος*, αν ο Αραούχο ανοίξει το σκορ. *Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις (21+).

Το πρόγραμμα ξεκίνησε με την κατηγορία ΝΕΟΙ οδηγοί, με τον Νότη Παπαπαύλου να φεύγει μπροστά από την αρχή με Yamaha R3 και να κερδίζει άνετα τον 5ο συνεχόμενο Αγώνα, ενώ ήδη είχε κατακτήσει τον Τίτλο από την προηγούμενη αναμέτρηση. Πίσω του με ίδια μοτοσυκλέτα ο Βούλγαρος Mihail Florov έκανε επίσης μοναχικό αγώνα, ενώ ο 3ος Παναγιώτης Γκιζίνος κέρδισε τη μάχη από τον 13χρονο “Panic” Χρήστο Παπανικολάου.

Στην “διπλή” κατηγορία Racing/SS300 είχαμε νικητές στις δύο ξεχωριστές κατατάξεις τους Λέανδρο Ντότσικα (Yamaha TZ250) και Κώστα Τσουρουνάκη (KTM RC390) που ήρθε από τη Ρόδο με πολύ κόπο, για να πάρει τη νίκη στον πρώτο του Αγώνα!

Στην κατηγορία SSP (Supersport) οι 14 οδηγοί που συμμετείχαν έδωσαν φοβερό θέαμα και κράτησαν σε αγωνία μέχρι την τελευταία στροφή όλους τους παρευρισκόμενους στην πίστα. Αρχικά οι Μιχάλης Κουτσουμπός με Honda CBR600RR, ο Άλεξ Παπαγεωργίου με Yamaha R6 και ο Δημήτρης Καρακώστας με Honda CBR600RR έφτιαξαν ένα τρομερό “τραινάκι”, με αλληλοπροσπεράσματα και ένταση. Στους τελευταίους γύρους φάνηκε ότι ο νεαρός 18χρονος Καρακώστας θα έπαιρνε τη νίκη, όμως ο Κουτσουμπός με εκπληκτική οδήγηση τον έφθασε και στον τελευταίο γύρο κατάφερε να βρει χώρο στην προτελευταία στροφή της πίστας (μπροστά στα πιτς) και να περάσει με μια δυναμική κίνηση που δεν άρεσε στο νεαρό οδηγό, ήταν όμως στα αγωνιστικά πλαίσια, παρά τη μικρή επαφή μεταξύ τους! Έτσι οι δύο οδηγοί πηγαίνουν στον αυριανό 6ο Αγώνα της χρονιάς με ένα βαθμό διαφορά υπέρ του Καρακώστα, γεγονός που σημαίνει ότι όποιος επικρατήσει στη μεταξύ τους μάχη θα είναι ο νέος Πρωταθλητής!!!

Στην κορυφαία κατηγορία SBK (Superbike) ο Άρης Γκιζίνος με Yamaha R1 προηγήθηκε και έκανε διαφορά γράφοντας 57.761, μέχρι που η αλυσίδα της μοτοσυκλέτας του παρέδωσε το πνέυμα της και οδήγησε τον οδηγό από τη Θήβα σε εγκατάλειψη. Ο Σάκης Συνιώρης με την Aprilia RSV4 έμεινε πρώτος με τον Σωτήρη Μπεγνή με Yamaha R1 να ακολουθεί. Ο Συνιώρης σιγά-σιγά δημιούργησε μια διαφορά ασφαλείας και πήρε τον 11ο Τίτλο του με νίκη! Εντωμεταξύ ο Ιταλός Roberto Farinelli με Yamaha R1 έφτασε τον Μπεγνή, με τον οποίο είχε μια πολύ όμορφη μάχη. Ο Έλληνας οδηγος δύο γύρους πριν το τέλος έκανε μια θαυμάσια προσπέραση στην 3η στροφή της πίστας και πήρε τη 2η θέση μπροστά από τον Ιταλό.

Η κατηγορία ΟΡΕΝ ο Γιώργος Καρυωτούδης με Yamaha R1 ξεκίνησε δυνατά και έμεινε εκεί 1ος μέχρι το τέλος. Ο Νίκος Μούρτζης, με R1 επίσης, έδωσε μια ωραία μάχη και άντεξε στις επιθέσεις και την πίεση του Βαγγέλη Γεωργόπουλου με την Ducati 1098, παίρνοντας τις δύο επόμενες θέσεις της κατάταξης.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!