Αμφιβολίες για τα σημερινά ηλεκτρικά αυτοκίνητα έχει η FCA

Αμφιβολίες για τα σημερινά ηλεκτρικά αυτοκίνητα έχει η FCA

Αμφιβολίες για τα σημερινά ηλεκτρικά αυτοκίνητα έχει η FCA

Ο επικεφαλής της Fiat Chrysler Automobiles, Σέρτζιο Μαρκιόνε, πιστεύει πως η λύση δεν βρίσκεται στις υπάρχουσες τεχνολογίες των ηλεκτρικών και τονίζει ότι αυτά τα μοντέλα δεν είναι τόσο «καθαρά» όσο νομίζουμε. 

Με τις περισσότερες αυτοκινητοβιομηχανίες να έχουν ήδη στρέψει την προσοχή τους προς την ηλεκτροκίνηση και τα υβριδικά μοντέλα, ο Σέρτζιο Μαρκιόνε, επικεφαλής της FCA διατηρεί τις επιφυλάξεις του. Ο λόγος, είναι ότι η μέχρι σήμερα τεχνολογία αυτών των αυτοκινήτων, αλλά και οι υποδομές παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, δεν δίνουν λύση στο πρόβλημα ρύπανσης. Τονίζει ότι τα μοντέλα που κινούνται αμιγώς από μπαταρίες δεν εκπέμπουν καυσαέρια, όμως δεν είναι και τόσο καθαρά, όσο νομίζει ο περισσότερος κόσμος. 

«Πιστεύω ότι αν δεν αναλύσουμε πλήρως την προέλευση της ηλεκτρικής ενέργειας και των μπαταριών σε αυτά τα αυτοκίνητα, αλλά και τι κόστος έχει μεταφρασμένο σε CO2 στο περιβάλλον, δεν έχει νόημα να μιλάμε για σωτηρία του πλανήτη από τα εν λόγω μοντέλα. Αν η βάση της ηλεκτρικής παραγωγής είναι τα πυρηνικά, τότε δεν έχω κανένα πρόβλημα. Θα κάνουμε όλοι το σωστό και θα αγκαλιάσουμε την πυρηνική ενέργεια ως τη λύση του προβλήματός μας. Αλλά αν βασιζόμαστε στα ορυκτά καύσιμα για την παραγωγή της, τότε το πρόβλημα είναι πολύ μεγαλύτερο» είπε ο Ιταλοκαναδός Μαρκιόνε. 

Best of internet