Nέο Νissan Pathfinder: Aλλαγή πλεύσης (pics & vid)

Gazzetta team
Nέο Νissan Pathfinder: Aλλαγή πλεύσης (pics & vid)
Το Pathfinder πέμπτης γενιάς ανακαλύπτει τον παλιό εαυτό του καθώς αποκτά πάλι περισσότερα off road χαρακτηριστικά, ενώ εφοδιάζεται με κινητήρα 284 ίππων και μπορεί να φιλοξενήσει έως οκτώ επιβάτες σε τρεις σειρές καθισμάτων.

H Νissan παρουσίασε το νέο Pathfinder με στόχο να το επανασυνδέσει με τον ομφάλιο λώρο του παρελθόντος του. Το ιαπωνικό SUV ξεκίνησε την καριέρα του ουσιαστικά ως μία κλειστή έκδοση του σκληροπυρηνικού pickup Navara και το επιβεβαίωνε στην πράξη με χαρακτηριστικά εκτός δρόμου όπως το σκαλωτό πλαίσιο και η υποκλιμάκωση των σχέσεων του σαζμάν.

Με το μοντέλο τέταρτης γενιάς, που λανσαρίστηκε το 2014, άλλαξαν όλα αυτά και από τότε βασίζεται το Pathfinder σε πλατφόρμα συμβατικού Ι.Χ., ενώ αποσύρθηκε από την ευρωπαϊκή αγορά.

Η Nissan επιδιώκει πλέον με το μοντέλο πέμπτης γενιάς να αποτινάξει από το Pathfinder τη ρετσινιά του τυπικού SUV με τον μαλθακό χαρακτήρα και να του προσδώσει χαρακτηριστικά, τα οποία θα συνιστούν μία επιστροφή στις αρχέγονες ρίζες του.

Για να κάνει αυτή την αλλαγή ρότας πιο εμφανή παρουσίασε μία έκδοση του νέου Pathfinder με πρόσθετους προβολείς πάνω σε ειδική σχάρα και ελαστικά εκτός δρόμου, αν και είναι ξεκάθαρο ότι η πλειοψηφία των υποψήφιων αγοραστών του το βλέπει ως ένα κλασικό οικογενειακό SUV με πεντάμετρο αμάξωμα και τρεις σειρές καθισμάτων, χάρη στις οποίες μπορεί να μεταφέρει έως οκτώ επιβάτες.

Το Nissan Pathfinder πέμπτης γενιάς έχει μήκος ακριβώς πέντε μέτρα και ύψος 1,78 μ., ενώ το μακρύ του μεταξόνιο εκτείνεται σε 2,9 μ. Για κινητήρας του χρησιμεύει ο γνωστός από το μοντέλο προηγούμενης γενιάς V6 βενζινοκινητήρας των 284 ίππων, που συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο εννέα σχέσεων της ΖF, το οποίο αντικατέστησε το προηγούμενο CVT σαζμάν με συνεχώς μεταβαλλόμενη σχέση.

Εκτός από εμπροσθοκίνητες εκδόσεις θα υπάρχουν και τετρακίνητες σε συνδυασμό με επτά διαφορετικά προγράμματα οδήγησης ανάλογα με τις συνθήκες και τον τύπο του οδοστρώματος.

Στα χάιλαϊτ του ανασχεδιασμένου κόκπιτ περιλαμβάνονται πέραν αμφιβολίας το τιμόνι με τα πολυχειριστήρια, ο κοντός επιλογέας του σαζμάν και η –προαιρετική- οθόνη των 12,3 ιντσών με τα ψηφιακά όργανα.

Το σύστημα πολυμέσων είναι συμβατό με τις πλατφόρμες Apple CarPlay και Android Auto και διαθέτει οθόνη 9 ιντσών, ενώ η πλουσιότερη έκδοση Platinum εξοπλίζεται και με οθόνη προβολής Head-up-Display.

Το λανσάρισμα του Nissan Pathfinder νέας γενιάς θα γίνει το καλοκαίρι του 2021 και στις ΗΠΑ εκτιμάται ότι θα ξεκινούν οι τιμές του από περίπου 33.000 δολάρια, που συνιστούν μία μικρή αύξηση σε σχέση με τα 31.900 δολάρια του απερχόμενου μοντέλου.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!