Η Nissan παρουσιάζει το Ariya Concept (vid)

Γιώργος Βαρίνος
Η Nissan παρουσιάζει το Ariya Concept (vid)
Η Nissan παρουσιάζει στην CES το μηδενικών εκπομπών ρύπων Ariya Concept με προηγμένες δυνατότητες ημι-αυτόνομης οδήγησης με το σύστημα ProPilot.

Το Nissan Ariya Concept, το πρωτότυπο όχημα που συνδυάζει προηγμένες τεχνολογίες σε μια ολοκαίνουργια πλατφόρμα EV, θα πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του στην Β. Αμερική, στην συγκεκριμένη εμπορική έκθεση του Λας Βέγκας. Το crossover με τις μηδενικές εκπομπές ρύπων, ενσαρκώνει το όραμα του Nissan Intelligent Mobility, αντιπροσωπεύοντας μια εκτεταμένη γκάμα τεχνολογιών και υπηρεσιών που υπόσχεται σε οδηγό και επιβάτες μια καινοτόμο οδηγική και ιδιοκτησιακή εμπειρία, στο μέλλον.

Mε μήκος 4,6 μέτρων, το Ariya έχει την όψη ενός κουπέ SUV με έντονα κεκλιμένη πίσω πόρτα. Το ύψος του φτάνει τα 1,63 m που είναι επτά πόντους πιο χαμηλό από του X-Trail. Το εσωτερικό, με το τιμόνι στα δεξιά καθώς απευθύνεται στο Ιαπωνικό κοινό, βρίσκεται σε ένα αφαιρετικό αισθητικό μοτίβο.

Τα όργανα ελέγχου και το σύστημα ενημέρωσης-ψυχαγωγίας αποτελείται από δύο μεγάλες οθόνες πολλαπλών λειτουργιών.

«Το Ariya Concept αναδεικνύει την υπόσχεση της Nissan για μια εντελώς νέα εμπειρία οδήγησης, που βρίσκεται ακριβώς στον ορίζοντα», δήλωσε ο Τακάο Ασάμι ανώτερος αντιπρόεδρος για την έρευνα και την προηγμένη τεχνολογία στη Nissan. «Αυτό το crossover μηδενικών εκπομπών δεν είναι ένα πρωτότυπο αυτοκίνητο που βασίζεται σε απόμακρες ιδέες. Είναι μια επίδειξη τεχνολογιών, διαθέσιμων στο κοντινό μέλλον.»

Προκειμένου να δείξει ότι οι τεχνολογίες αυτές είναι αληθινές, η Nissan τις “έβγαλε” από το αυτοκίνητο, αναπτύσσοντας δημιουργικούς τρόπους χρήσης τους. Σε αυτό το πλαίσιο, η Nissan τις παρουσιάζει στη CES, έτσι ώστε οι επισκέπτες να μπορούν να βιώσουν αυτές τις εμπειρίες, μέσα από καθημερινές, διασκεδαστικές δραστηριότητες.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!