Μια γοητευτική κούκλα η νέα Mercedes-Benz GLA (pics & vid) 

Πέτρος Σηφαλάκης
Μια γοητευτική κούκλα η νέα Mercedes-Benz GLA (pics & vid) 
Με περισσότερο SUV εμφάνιση από την προηγούμενη, καθαρές γραμμές, σύγχρονη τεχνολογία και αποδοτικούς κινητήρες, η νέα GLA ήρθε για να επαναφέρει την τάξη στην κορυφή των premium compact SUV.

Τη νέα Mercedes-Benz GLA την περιμέναμε με ανυπομονησία! Επιτέλους, έφτασε η στιγμή που τη βλέπουμε μπροστά μας. Σε σχέση με την απερχόμενη γενιά έχει μικρότερο κατά 14 χιλιοστά μήκος, είναι πιο φαρδιά κατά 30 χιλιοστά και ψηλότερη, κατά 104 χιλιοστά! Οι συνολικές διαστάσεις λοιπόν, αγγίζουν τα 4.410 χιλιοστά και το πλάτος τα 1.834 χιλιοστά, με το μεταξόνιο να βρίσκεται στα 2.729 χιλιοστά και το ύψος στα 1611 χιλιοστά. Σύμφωνα με τη Mercedes, ο χώρος για τα γόνατα των πίσω επιβατών έχει μεγαλώσει κατά 11,5 εκατοστά, δίνοντας πολύ περισσότερο αέρα από ότι πριν και κατά 2 εκατοστά για το κεφάλι τους.

Το πορτμπαγκάζ πλέον έχει όγκο 435 λίτρα (+14 λίτρα) οι πλάτες των τριών πίσω καθισμάτων, είναι αναδιπλούμενες και διαιρούμενες. Εξωτερικά, έχει πολύ καθαρές γραμμές και όμορφη εμφάνιση, όπως ακριβώς συμβαίνει με κάθε μοντέλο της σειράς A της Mercedes. Στο πίσω μέρος τα φωτιστικά σώματα που λεπταίνουν όσο πλησιάζουν στην πινακίδα κυκλοφορίας προσδίδουν δυναμισμό και οι διπλές απολήξεις της εξάτμισης δίνουν έναν ακόμη σπορ χαρακτήρα. Το εσωτερικό από την άλλη είναι πανομοιότυπο με της υπόλοιπης σειράς A, αλλά και του πολυμορφικού B-Class.

Αυτό σημαίνει ότι έχουμε τις δίδυμες οθόνες, μια για το καντράν και μια για τα πολυμέσα, να κλέβουν την παράσταση, τους κυκλικούς αεραγωγούς σαν τουρμπίνα αεροπλάνου να κάθονται ωραία στο μάτι και την ευρύχωρη κονσόλα με τους αποθηκευτικούς χώρους και τις κρυφές θήκες, που αυξάνουν την πρακτικότητα. Μπροστά από το υποβραχιόνιο βρίσκονται διάφοροι διακόπτες και η επιφάνεια αφής για την εναλλακτική χρήση της (επίσης αφής) οθόνης πολυμέσων. Οι κινητήρες που έχουν ανακοινωθεί μέχρι τώρα για τη νέα GLA, είναι ο βενζίνης των 1.33 λίτρων και ο επίσης βενζίνης των 2.0 λίτρων. Ο πρώτος, έχει απόδοση 163 ίππων (GLA 200) και 250 Nm ροπής.

Προσφέρει αρκετά ικανοποιητικές επιδόσεις καθώς ολοκληρώνει τα 0-100 χλμ./ώρα σε 8,7 δευτερόλεπτα και ανεβάζει έως τα 210 χλμ./ώρα. Ο κινητήρας των 2.0 λίτρων, εξοπλίζει την έκδοση GLA35 AMG, συνεπώς αποδίδει 306 ίππους και 400 Nm ροπή. Οι επιδόσεις σε αυτή την περίπτωση είναι 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 5,1 δευτερόλεπτα και τελική ταχύτητα στα 250 χλμ./ώρα. Αργότερα, η γκάμα κινητήρων της νέας GLA θα εμπλουτιστεί, τόσο με περισσότερα σύνολα βενζίνης, όσο και με ντίζελ. Θα διατίθεται με τετρακίνηση 4MATIC αλλά και με αυτόματο σασμάν επτά ή οκτώ σχέσεων.

Να διευκρινίσουμε ότι οι τετρακίνητες GLA έχουν ως στάνταρ το πακέτο Offroad, που προσθέτει ένα ακόμη πρόγραμμα οδήγησης ανάμεσα στα διαθέσιμα, τα φωτιστικά σώματα Multibeam LED με την εντυπωσιακή λειτουργία και το σύστημα Downhill Speed Regulation για την κατάβαση απότομων πλαγιών κατά την εκτός δρόμου οδήγηση, με ρύθμιση της ταχύτητας ανάμεσα στα 2 χλμ./ώρα με 18 χλμ./ώρα. Τη νέα GLA την περιμένουμε στις ευρωπαϊκές αγορές από την άνοιξη του 2020.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!