Nέο Suzuki Swift, ο πράσινος επαναστάτης (pics & vid)

Gazzetta team
Nέο Suzuki Swift, ο πράσινος επαναστάτης (pics & vid)
Το Swift είναι το best seller μοντέλο της Suzuki παγκοσμίως και η υβριδική του έκδοση με τα μοναδικά της πλεονεκτήματα, η πλέον αποδοτική και ευχάριστη.

Η Suzuki, πιστή στο στόχο της να πετύχει την ιδανική ισορροπία μεταξύ των μειωμένων ρύπων και της υψηλής απόδοσης, έχει θέσει σε εφαρμογή ένα πλάνο εξηλεκτρισμού των μοντέλων της, στο οποίο περιλαμβάνεται φυσικά και το Swift. Η υβριδική τεχνολογία που ήδη εξασφαλίζει μοναδικά πλεονεκτήματα στο συμπαγές Swift, θα επεκταθεί σε όλη τη γκάμα των μοντέλων της ιαπωνικής μάρκας. Η Suzuki, με τον πλήρη εξηλεκτρισμό της γκάμας της φροντίζει αφενός να καλύπτει απόλυτα όλες τις περιβαλλοντολογικές νομοθεσίες και κανονισμούς, αφετέρου κάνει ένα επιπρόσθετο μεγάλο βήμα εμπρός στην προστασία του περιβάλλοντος, ώστε να συμβάλλει στη διατήρηση ενός βιώσιμου πλανήτη για τις επόμενες γενιές.

Έτοιμο για τη νέα εποχή ηλεκτροκίνησης

Με βάση το «Περιβαλλοντολογικό Πλάνο Suzuki 2015», η μάρκα ξεκίνησε τη διάθεση του πρώτου της υβριδικού αυτοκινήτου ήδη από το 2015, ενώ το πρώτο υβριδικό Swift παρουσιάστηκε το 2017. Σημαντικό στοιχείο αποτελεί το γεγονός ότι το Swift είναι το μοναδικό στην κατηγορία B το οποίο διαθέτει και υβριδική τεχνολογία και προαιρετικά τετρακίνηση.

Το Swift Hybrid χρησιμοποιεί την υβριδική τεχνολογία Suzuki, με μια γεννήτρια ISG και μια μπαταρία ιόντων λιθίου που παρέχει ηλεκτρική ενέργεια, για την υποβοήθηση της λειτουργίας του κινητήρα εσωτερικής καύσης. Η μονάδα ISG είναι επίσης υπεύθυνη για την εκκίνηση και την παύση του μοτέρ, στη λειτουργία Auto Stop Start, ενώ ανακτά ενέργεια κατά την επιβράδυνση, για τη φόρτιση της μπαταρίας. Έτσι, το Swift Hybrid έχει εξαιρετικά χαμηλή κατανάλωση 4,1 λίτρων βενζίνης/100 χλμ. στο μικτό κύκλο χρήσης και εκπομπή CO2 μόλις 94 γρ./χλμ., με αποτέλεσμα πολύ χαμηλά έξοδα χρήσης. Ταυτόχρονα, η υβριδική τεχνολογία είναι αξιόπιστη, δεν «κλέβει» χώρο από το εσωτερικό και δεν αυξάνει υπερβολικά το κόστος.

Χάρη στο νέο πλαίσιο που διατηρεί το βάρος εξαιρετικά χαμηλά, μόλις στα 850 κιλά, και στους 90 ίππους του κινητήρα των 1.242 κ.εκ., το Swift Hybrid έχει μέγιστη ταχύτητα 180 χλμ./ώρα και επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 11,9 δλ., εξασφαλίζοντας έτσι απολαυστική οδήγηση και κορυφαία ενεργητική ασφάλεια τόσο στην πόλη, όσο και στον αυτοκινητόδρομο.

Ασφάλεια που ξεχωρίζει

Το νέο πλαίσιο Heartect του Swift είναι ειδικά σχεδιασμένο ώστε να προστατεύει πολύ αποτελεσματικά τους επιβαίνοντες σε περίπτωση σύγκρουσης ενώ, ταυτόχρονα, συνεργάζεται με προηγμένα συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης που αναβαθμίζουν σημαντικά την ενεργητική ασφάλεια. Πιο συγκεκριμένα, το σύστημα Dual Sensor Brake Support χρησιμοποιεί κάμερα και αισθητήρα laser για να αναγνωρίζει οχήματα ή πεζούς στην πορεία του αυτοκινήτου και να αποσοβεί πιθανό ατύχημα προειδοποιώντας τον οδηγό ή φρενάροντας αυτόματα αν αυτός δεν αντιδράσει. Το Suzuki Safety Support μέσω των προηγμένων συστημάτων εξασφαλίζει κορυφαία ασφάλεια στον οδηγό. Ιδιαίτερα σημαντικά για την ευκολία και την ασφάλεια κατά την οδήγηση είναι επίσης το σύστημα προειδοποίησης ακούσιας αλλαγής λωρίδας, η αυτόματη λειτουργία μεγάλης σκάλας φώτων High Beam Assist, το Radar Brake Support και το Adaptive Cruise Control, δηλαδή το σύστημα διατήρησης σταθερής ταχύτητας, το οποίο ρυθμίζει αυτόματα την απόσταση από προπορευόμενα οχήματα στον αυτοκινητόδρομο. Τεράστια συνδρομή στη συνολικά κορυφαία ασφάλεια του Swift προσφέρει και το προαιρετικό σύστημα τετρακίνησης AllGrip Auto, το οποίο εντελώς αυτόματα και σε πραγματικό χρόνο δίνει κίνηση στους πίσω τροχούς, όταν διαγνωστεί απώλεια πρόσφυσης των εμπρός.

Αισθητική υπεροχή και σπορ υπόσταση

Το συμπαγές αμάξωμα του Swift Hybrid συνδυάζει το δυναμισμό με την κομψότητα, ενώ το μήκος των 3,84 μέτρων είναι ιδανικό για εύκολη κίνηση στην πόλη, χωρίς συμβιβασμούς στη φιλοξενία έως και πέντε ενηλίκων. Το ταμπλό είναι πλήρες και ευανάγνωστο, με κορυφαία εργονομία και πλούσιο εξοπλισμό, ενώ το σύστημα multimedia είναι εξαιρετικά εύχρηστο και πλήρες σε λειτουργίες, καθώς διαθέτει και σύστημα πλοήγησης (έκδοση GLX).

Η εικόνα του εσωτερικού είναι εξόχως νεανική και σπορτίφ, με τα δύο αναλογικά όργανα και την ψηφιακή οθόνη ανάμεσά τους να εξασφαλίζουν πληθώρα πληροφοριών στον οδηγό. Στο δρόμο εντυπωσιάζει η αμεσότερη των αντιδράσεων, χάρη στο πολύ στιβαρό πλαίσιο, τις προσεγμένες αναρτήσεις και το χαμηλό βάρος, ενώ η ακρίβεια του συστήματος διεύθυνσης είναι χαρακτηριστική.

Εντυπωσιακά ευέλικτο και ταυτόχρονα σταθερό, το Suzuki Swift Hybrid θα φέρει το χαμόγελο στο πρόσωπο κάθε οδηγού, είτε το οδηγεί καθημερινά στην πυκνή κίνησης της πόλης, είτε κινείται με υψηλές ταχύτητες στον αυτοκινητόδρομο και στο επαρχιακό δίκτυο.

Αξιοπιστία και χαμηλό κόστος

Ποτέ πριν η πρωτοποριακή τεχνολογία δεν απέπνεε τόση σιγουριά και δεν ήταν τόσο προσιτή, όσο στο Suzuki Swift Hybrid. Με 7 χρόνια εγγύηση, ο κάτοχος του μοντέλου απολαμβάνει πολυετή ηρεμία και σιγουριά, ενώ με το κόστος να ξεκινά από τα μόλις 12.290 ευρώ, κάθε οδηγός μπορεί να αποκτήσει τα μοναδικά οφέλη της υβριδικής τεχνολογίας Suzuki που ενσωματώνει το Swift. Ταυτόχρονα θα πρέπει να τονιστεί ότι ένα υβριδικό αυτοκίνητο, διαθέτοντας σήμερα μια τεχνολογία που στο μέλλον θα επικρατήσει, διατηρεί υψηλότερη αξία μεταπώλησης σε σχέση με συμβατικά μοντέλα που διαθέτουν μόνο κινητήρες βενζίνης ή diesel, ενώ, ταυτόχρονα, δεν κοστίζει περισσότερο στην αγορά ούτε στη συντήρησή του. Ταυτόχρονα, η ευφυής υβριδική τεχνολογία της Suzuki δεν επηρεάζει τους διαθέσιμους χώρους του αυτοκινήτου, εξασφαλίζει καλύτερες επιδόσεις και καθιστά το Swift ένα εξαιρετικά ευχάριστο στην οδήγηση αυτοκίνητο.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!