8 κλειδιά αυτοκινήτων που προκαλούν ταχυπαλμίες (pics)

Gazzetta team
8 κλειδιά αυτοκινήτων που προκαλούν ταχυπαλμίες (pics)
Μία οκτάδα κλειδιών αυτοκινήτων με cool σχεδιασμό που μυρίζει από…χιλιόμετρα βενζίνη και θα μπορούσε να εκτεθεί άνετα και σε μουσείο σύγχρονης τέχνης.

Τα κλειδιά των σύγχρονων αυτοκινήτων εξελίσσονται σταδιακά σε μικρούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ενώ αυξάνει ταχύτατα ο αριθμός των νέων μοντέλων που ανοίγουν, κλείνουν και παίρνουν εμπρός χωρίς τη χρήση ενός τέτοιου κλασικού εξαρτήματος! Αναμφίβολα ένα κλειδί έχει πάνω από όλα χρηστικό χαρακτήρα, ωστόσο συμβολίζει πολύ περισσότερα πράγματα καθώς δίνει ζωή στο αυτοκίνητο και αποτελεί τον πιο πιστό και αχώριστο φίλο του οδηγού.

Στην ιστορία της αυτοκίνησης έχουν κάνει την εμφάνισή τους χιλιάδες κλειδιά διαφορετικού τύπου, σχήματος και προδιαγραφών, όπως εξάλλου και τα τροχοφόρα οχήματα για τα οποία προορίζονταν. Ετσι η οκτάδα που επιλέξαμε δεν διεκδικεί βραβείο πληρότητας αλλά περιλαμβάνει κλειδιά αυτοκινήτων με αυθεντικό ντιζάιν, που ισορροπούν μεταξύ χρηστικού αντικειμένου και λιλιπούτειου έργου τέχνης. Κάποια από αυτά μάλιστα δεν προέρχονται από τον ίδιο τον κατασκευαστή του αυτοκινήτου αλλά από ανεξάρτητες εταιρείες.

1. Ηοnda NSX

Για τα Honda NSX κυκλοφορούσε η φήμη ότι ήταν από τιτάνιο επειδή κόβονταν πολύ δύσκολα. Η αλήθεια είναι ότι επρόκειτο για ένα κράμα νικελίου – χαλκού και αλουμινίου το οποίο διατήρησε η ιαπωνική μάρκα έως το 1996. Το μινιμαλιστικό και εκλεπτυσμένο κλειδί ταιριάζει ιδανικά με το σπορ NSX και έχει γίνει πλέον κλασικό και άμεσα αναγνωρίσιμο για όλους τους φίλους του συγκεκριμένου μοντέλου.

2. Ferrari Classic

Η Ferrari έχει παρουσιάσει ορισμένα από τα εντυπωσιακότερα κλειδιά στην ιστορία της αυτοκίνησης. Σημαντική θέση παίρνουν ανάμεσά τους τα επικά κλειδιά μοντέλων της Ferrari λίγο μετά το γύρισμα της νέας χιλιετίας, που διακρίνονται για τον απλό σχεδιασμό τους. Τέτοια σετάκια όπως της φωτογραφίας μας πωλούνται για πάνω από 2.000 ευρώ αποτελώντας παρηγοριά για φανατικούς φίλους της Ferrari που γνωρίζουν ότι –πιθανότατα- δεν θα αποκτήσουν ποτέ στη ζωή τους ένα τέτοιο ιταλικό μοντέλο.

3. Τesla Model S

Τα κλειδιά της Tesla, όπως εδώ του Model S, μοιάζουν με μικρά γλυπτά που θα μπορούσαν να ομορφαίνουν κάθε χώρο. Παράλληλα όμως είναι και απολύτως λειτουργικά με σύγχρονες τεχνολογίες και υψηλό δείκτη συμπάθειας μεταξύ των φίλων των τεσσάρων τροχών.

4. Formawerx Porsche 911

Πρόκειται για ένα κλειδί για κλασικές 911 που φτιάχνει η αμερικανική εταιρεία Formawerx με έδρα το Λος Αντζελες. Οι έξι τρύπες συμβολίζουν τον εξακύλινδρο κινητήρα μπόξερ της Porsche 911 ενώ το συγκεκριμένο αξεσουάρ κοστίζει περίπου 215 ευρώ και με ένα πιο πολυτελές φινίρισμα γύρω στα 260 ευρώ.

5. Μazda Wankel

Όσο καινοτόμο ήταν το Mazda RX-7 άλλο τόσο βαρετό ήταν και το εργοστασιακό κλειδί του. Στο διαδίκτυο κυκλοφορούν πλέον εναλλακτικές προτάσεις με αναβαθμισμένη αισθητική, όπως η απεικονιζόμενη που μπορεί να αγοραστεί μέσω της Amazon. Ιδιαίτερα το κεφάλι του κλειδιού με την απεικόνιση ενός περιστροφικού μοτέρ είναι όλα τα λεφτά.

6. Mercedes Smart Key

Στα τέλη της δεκαετίας του 90 έδωσε η Mercedes το εναρκτήριο λάκτισμα για την τεχνολογία «Keyless» (χωρίς κλειδί), που αποτελεί πλέον κάτι συνηθισμένο σήμερα. Η τότε Smart Card δεν ήταν οπωσδήποτε ιδιαίτερα όμορφη όμως έγραψε με τον τρόπο της ιστορία στον χώρο του αυτοκινήτου, οπότε παραβλέπουμε το υπερβολικό πάχος της που δυσκόλευε την αποθήκευσή της στο πορτοφόλι.

7. Nissan 300ZX

Το Nissan 300ZX παρουσιάστηκε περίπου την ίδια εποχή με άλλα κορυφαία ιαπωνικά σπορ μοντέλα όπως το Mazda RX-7 και η Toyota Supra. Το κλειδί του…παραδείσου ήταν στη συγκεκριμένη περίπτωση από τιτάνιο και εντυπωσίαζε με τον φουτουριστικό σχεδιασμό του που ταίριαζε στον χαρακτήρα του cool σπορ κουπέ.

8. Κοenigsegg Agera

Το εργοστασιακό κλειδί του Koenigsegg Agera αποτελεί από μόνο του ένα πολύ ξεχωριστό αντικείμενο με σχήμα που ακροβατεί μεταξύ ασπίδας και οικόσημου τάγματος ιπποτών. Ωστόσο το κλειδί της φωτογραφίας μας τινάζει στην κυριολεξία τη μπάνκα στον αέρα και παραγγέλθηκε από έναν πελάτη της σουηδικής μάρκας που ζήτησε να φτιαχτεί από πλατίνα και να διακοσμηθεί με διαμάντια. Το κόστος της ειδικής παραγγελίας άγγιξε τις 215.000 ευρώ, όσο δηλαδή και μία Ferrari 488 του κουτιού!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!