Toyota Raize, ένα RAV4 σε μίνι «συσκευασία» (pics)

Gazzetta team
Toyota Raize, ένα RAV4 σε μίνι «συσκευασία» (pics)
Η Τοyota προσφέρει στην Ιαπωνία το RAV4 σε συρρικνωμένες διαστάσεις και δυνατότητα τετρακίνησης με τιμές εκκίνησης λίγο κάτω από τις 14.000 ευρώ.

Στο Tokyo Motorshow παρουσιάσε η Daihatsu ένα SUV που έμοιαζε καταπληκτικά με το Toyota RAV4, αλλά είχε αισθητά μικρότερες εξωτερικές διαστάσεις. Λίγες ημέρες αργότερα ακολούθησε και η μητρική εταιρεία ανακοινώνοντας μία μίνι εκδοχή του δημοφιλούς της μοντέλου, που προορίζεται μόνον για την ιαπωνική αγορά και ονομάζεται Raize.

Το μικρότερο αδελφάκι του μήκους 4,60 μ. Toyota RAV4 είναι μόλις τέσσερα μέτρα μακρύ, βασίζεται σε πάτωμα της Daihatsu και δεν θα περιλαμβάνει στη γκάμα του υβριδικές εκδόσεις. Το Raize μοιάζει εκπληκτικά με το RAV4 και ιδιαίτερα η μάσκα του έχει ξεπατικώσει όλα τα σχεδιαστικά στοιχεία του μεγαλύτερου SUV. Αυτό ισχύει μεταξύ άλλων για το τραπεζοειδές πλαίσιο που περικλείει τις κυψελοειδείς γρίλιες της μάσκας και για τα χαρακτηριστικά φωτιστικά σώματα. Τα τελευταία βρίσκονται τοποθετημένα ψηλά και συνδέονται οπτικά μεταξύ τους με μία μαύρη διακοσμητική ταινία.

Στο πίσω μέρος διαφοροποιείται αισθητικά το Raize από το Toyota RAV4. Θα λέγαμε ότι ο σχεδιασμός του συγκεκριμένου τμήματος είναι αισθητά πιο συντηρητικός από εκείνον της μάσκας και θυμίζει λίγο το VW T-Cross, ιδιαίτερα στο τμήμα του καπό με τα φωτιστικά σώματα και την οπτική σύνδεση μεταξύ τους.

Οι σχεδιαστικές συγγένειες με το RAV4 συνεχίζονται και στο εσωτερικό του Raize. Τα στόμια των αεραγωγών δεν είναι καμπύλα ή στρογγυλά αλλά με γωνίες, το κόκπιτ δείχνει καλοφτιαγμένο και στην κορυφή της κεντρικής κονσόλας βρίσκεται η οθόνη αφής, ακριβώς δηλαδή όπως και στο μεγαλύτερο SUV.

Μία σημαντική διαφοροποίηση του Raize από το RAV4 είναι η δυνατότητα παραγγελίας του με σύστημα τετρακίνησης, όχι όμως και με υβριδική τεχνολογία. Η Toyota εφοδιάζει το μικρό SUV της με έναν χιλιάρη βενζινοκινητήρα 98 ίππων και μέγιστη ροπή στρέψης 140 Nm, ενώ στην Ιαπωνία ξεκινούν οι τιμές του από περίπου 14.000 ευρώ. Με άλλα λόγια τα μισά χρήματα από όσο κοστίζει στην Ελλάδα ένα Toyota RAV4 με τιμές εκκίνησης από 27.700 ευρώ!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!