Nissan Navara: Ο βασιλιάς των Pick-Up!

Gazzetta team
Nissan Navara: Ο βασιλιάς των Pick-Up!
Η τελευταία γενιά του Nissan Navara συνεχίζει την πετυχημένη εμπορική πορεία των προκατόχων της στη χώρα μας με όπλα τα πληθωρικά προσόντα του, τις ανταγωνιστικές τιμές και τα 5 χρόνια εγγύησης.

Το Nissan Navara αποτελεί σημείο αναφοράς στην δημοφιλή κατηγορία των Pick-Up, ενώ συνδυάζει μια σειρά από χαρακτηριστικά των crossover της ιαπωνικής φίρμας, με την εμπειρία 80 και πλέον ετών στην κατασκευή ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων, την οποία αδιαμφισβήτητα διαθέτει η Nissan. Δεν είναι εξάλλου τυχαίο το γεγονός, ότι αποτελεί το Pick-Up με τις περισσότερες πωλήσεις παγκοσμίως με συνεχώς αυξητική τάση. Ετσι, το 2018 πουλήθηκαν σε όλον τον πλανήτη 231.435 καινούρια Nissan Navara, καταγράφοντας 6% αύξηση σε σχέση με το 2017 και όπως φαίνεται θα έχουμε και εφέτος ανάλογη συνέχεια.

Με εντυπωσιακή σχεδίαση, καινοτόμες τεχνολογίες και δυναμικό χαρακτήρα, το Navara ξεχωρίζει για τις εντυπωσιακές off-road δυνατότητες του. Βασισμένο σε ένα υψηλής αντοχής πλαίσιο, το οποίο σε συνδυασμό με μια σειρά από νέα μηχανολογικά χαρακτηριστικά, ανεβάζει ψηλά τόσο τον πήχη της οδικής συμπεριφοράς, όσο και της πρακτικότητας, ενώ σε αυτό συντελεί και το κοινό DNA με τα κορυφαία crossover της ιαπωνικής φίρμας. Το Navara έχει σχεδιαστεί για να παρέχει ένα στιβαρό, σπορ ύφος, με ένα μείγμα από κυρτές και κοίλες επιφάνειες, οι οποίες του προσδίδουν μία πιο δυναμική εμφάνιση, σε συνδυασμό με την εμπρός μάσκα τύπου V, καθώς και με τα LED φώτα ημέρας σε σχήμα μπούμερανγκ.

Στα ενδότερα του ιαπωνικού Pick-Up τίποτα δεν θυμίζει ότι πρόκειται για επαγγελματικό όχημα, καθώς η ποιότητα είναι αναβαθμισμένη, όπως άλλωστε και η άνεση με την πρακτικότητα, ενώ τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί είναι ιδιαίτερα ανθεκτικά. Τα εμπρός καθίσματα προσφέρουν εξαιρετική οσφυϊκή υποστήριξη, ενώ στα επιπλέον χαρακτηριστικά, περιλαμβάνονται ο ψηφιακός διζωνικός κλιματισμός, καθώς και ένα νέο σύστημα εξαερισμού για τα πίσω καθίσματα, τα οποία έχουν ανασχεδιαστεί, έτσι ώστε να προσφέρουν ακόμα πιο άνετες μετακινήσεις.

Σε απόλυτη αρμονία με το όραμα της Nissan για καινοτομία, το Navara εφοδιάζεται με τα συστήματα Περιμετρικής Θέασης (Around View Monitor) και Αποφυγής Μετωπικής Σύγκρουσης (Forward Emergency Barking), ενώ το πακέτο του εξοπλισμού ασφάλειας και άνεσης συμπληρώνουν τα Cruise Control, Hill Descent Control (HDC) και Hill Start Assist (HSA), καθώς και το σύστημα εισόδου χωρίς κλειδί (Keyless entry), η πίσω κάμερα οπισθοπορείας αλλά και οι αισθητήρες παρκαρίσματος.

Την ίδια στιγμή με ωφέλιμο φορτίο άνω του ενός τόνου σε όλες του τις εκδόσεις, καθώς και με την εντυπωσιακή ικανότητα ρυμούλκησης των 3,5 τόνων, το Navara είναι έτοιμο για να ανταποκριθεί στις πιο σκληρές και απαιτητικές συνθήκες, είτε πρόκειται για εργασία ή για αναψυχή. Ιδανικό για την ασφαλή μεταφορά κάθε είδους φορτίων, το σύστημα φόρτωσης αποτελείται από πρωτοποριακές ράγες C στην καρότσα του Pick-Up, με κανάλια βαρέως τύπου στο πίσω εξωτερικό τοίχωμα της καμπίνας, αλλά και πλευρικά. Επιπλέον, διαθέτει ευέλικτο σύστημα για ταχεία και ασφαλή πρόσδεση κάθε είδους φορτίου, ώστε ακόμα και η πιο ιδιόρρυθμη φόρτωση να ασφαλιστεί σωστά και με ευκολία.

Σε ότι αφορά στην «καρδιά» του Nissan Navara, συναντάμε τον 2,3 λίτρων dCi κινητήρα πετρελαίου απόδοσης 160 και 190 ίππων, ο οποίος προσφέρει εξαιρετικά χαμηλό κόστος λειτουργίας, σε συνδυασμό με σημαντικά μειωμένες τιμές κατανάλωσης και εκπομπών CO2. Το ιαπωνικό Pick-Up είναι διαθέσιμο με επιλογές κίνησης στους δύο ή και στους τέσσερις τροχούς, καθώς και με στάνταρ εξατάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο ή εναλλακτικά αυτόματο κιβώτιο επτά σχέσεων. Έτσι λοιπόν το Navara ανταποκρίνεται στο έπακρο σε όλες τις απαιτήσεις των σύγχρονων επαγγελματιών και μη, με εκπληκτικές ικανότητες τόσο εντός όσο και εκτός δρόμου.

Ιδιαίτερη αναφορά αξίζει στην ειδική έκδοση N-Guard, που αναδεικνύει ιδανικά τον ‘’σκληροτράχηλο’’ χαρακτήρα του NissanNavara και δελεάζει με τον πλούσιο εξοπλισμό της και τον σύγχρονο και αναβαθμισμένο εξωτερικό και εσωτερικό σχεδιασμό του αμαξώματος.

Ένα από τα σημαντικότερα όπλα του κορυφαίου ιαπωνικού Pick-Up αποτελεί χωρίς αμφιβολία η σχέση τιμής αγοράς και πραγματικής αξίας του αυτοκινήτου. Το Nissan Navara δεν είναι απλά ένα ολοκληρωμένο Pick-Up, αλλά διατίθεται με πέντε χρόνια εγγύηση έως 160.000 χιλιομέτρων, ώστε να μην ανησυχεί ο κάτοχός του για έκτακτες δαπάνες, ενώ κερασάκι στην τούρτα αποτελούν οι εξαιρετικά ανταγωνιστικές τιμές αγοράς του με εκκίνηση από 26.140 ευρώ.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!