Tα 5 ξεχωριστά στοιχεία της υβριδικής Mercedes A 250 e

Gazzetta team
Tα 5 ξεχωριστά στοιχεία της υβριδικής Mercedes A 250 e
H Plug-in υβριδική Mercedes A-class καταναλώνει τη βενζίνη με το σταγονόμετρο και έχει περίπου 70 χλμ. αυτονομία μόνο με τη μπαταρία της, η οποία φορτίζεται και πολύ γρήγορα.

Η Mercedes προσφέρει πλέον την A-class και σε συνδυασμό με Plug-in υβριδική τεχνολογία, η οποία επιτρέπει τη φόρτιση της μπαταρίας από εξωτερικές πηγές ενέργειας. Η οικονομικότερη σε κατανάλωση έκδοση του compact γερμανικού μοντέλου διαθέτει εντυπωσιακές προδιαγραφές και στοιχεία, που εγγυούνται την εμπορική επιτυχία της νέας Mercedes A 250 e. Το insider επέλεξε και παρουσιάζει τα πέντε σημαντικότερα από αυτά.

1. Κατανάλωση καυσίμου

Η υβριδική A 250 e χρησιμοποιεί έναν βενζινοκινητήρα 1,33 λίτρων με 160 ίππους ισχύ σε συνδυασμό με ηλεκτροκινητήρα και η Mercedes αναφέρει ως μέση κατανάλωση μόλις 1,5 λίτρα αμόλυβδης ανά 100 χλμ. Στην πράξη, εμφανίζει το αυτοκίνητο μηδενική κατανάλωση καυσίμου, εφόσον περιορίζονται οι καθημερινές μετακινήσεις του κάτω από τα 70 χιλιόμετρα και επαναφορτίζεται άμεσα η άδεια μπαταρία του.

2. Αυτονομία μόνον με ηλεκτρική ενέργεια

Σύμφωνα με τα νέα πρότυπα μετρήσεων κατανάλωσης ενέργειας WLTP, είναι σε θέση να διανύσει η Plug-in υβριδική έως 68 χιλιόμετρα μόνον με τις μπαταρίες της. Ουσιαστικά δηλαδή καλύπτει τις καθημερινές μετακινήσεις ενός οδηγού ως αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο, χωρίς να χρειάζεται τη συνδρομή του βενζινοκινητήρα.

3. Συνολική ισχύς και επιδόσεις

Η συστημική ισχύς του βενζινοκινητήρα και του ηλεκτροκινητήρα ανέρχεται σε 218 ίππους, οι οποίοι κατανέμονται μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου 8 σχέσεων στους εμπρόσθιους τροχούς. Η Mercedes A 250 e επιταχύνει από μηδέν έως 100 χλμ./ώρα σε μόλις 6,6’’ και πιάνει τα 235 χλμ./ώρα. Να διευκρινίσουμε, ότι η τελική ταχύτητα μόνο με χρήση του ηλεκτροκινητήρα μειώνεται στα 140 χλμ./ώρα για εξοικονόμηση ενέργειας.

4. Διάρκεια φόρτισης

Η Mercedes έχει εξοπλίσει την A 250 e με μία μεγάλη μπαταρία ιόντων λιθίου χωρητικότητας 15,6 kWh, η οποία ζυγίζει 150 κιλά και έχει τοποθετηθεί κάτω από τα πίσω καθίσματα, για να μην αφαιρεί χώρο από το εσωτερικό. Αντίστοιχα, έχει μετατεθεί το ρεζερβουάρ βενζίνης κάτω από τον χώρο αποσκευών, χωρίς να επηρεάζει αρνητικά τον διαθέσιμο όγκο του. Σε Wallbox εναλλασσόμενου ρεύματος με απόδοση 7,4 kW φορτίζεται πλήρως η μπαταρία σε μία ώρα και 45 λεπτά, ενώ με ταχυφορτιστή συνεχούς τάσης γεμίζει κατά 80% σε μόλις 25 λεπτά.

5. Διαθέσιμες εκδόσεις

Η Mercedes ανακοίνωσε, ότι η Α 250 e είναι άμεση διαθέσιμη σε πεντάθυρες εκδόσεις hatchback και σε τετράθυρες sedan. Στη Γερμανία ξεκινούν οι τιμές της από περίπου 37.000 ευρώ και οι πρώτες παραδόσεις αυτοκινήτων θα ξεκινήσουν στα τέλη του 2019. Να σημειώσουμε, ότι ταυτόχρονα θα λανσαριστεί και η αντίστοιχη Plug-in υβριδική Mercedes B 250 e με παρόμοια χαρακτηριστικά και τιμές με την Α 250 e.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!