Διαχρονική αξία η νέα Toyota Corolla

Γιώργος Βαρίνος
Διαχρονική αξία η νέα Toyota Corolla
Μετά από 12 γενιές και 50.000.000 πωλήσεις, το πιο πετυχημένο εμπορικά αυτοκίνητο όλων των εποχών ήρθε για να διεκδικήσει με αξιώσεις την κορυφή της κατηγορίας του.

H Toyota Corolla, πιο εντυπωσιακή αισθητικά, πιο προηγμένη τεχνολογικά και πιο ενδιαφέρουσα οδηγικά από ποτέ, είναι ένα αυτοκίνητο που φέρνει το μέλλον της αυτοκίνησης στο σήμερα.
Αισθητικά, η κορυφαία ιαπωνική μάρκα τόλμησε να συνεχίσει στο δρόμο της εντυπωσιακής αισθητικής που εγκαινίασε με το C-HR. Έτσι η νέα Corolla συνδυάζει έντονες ακμές και καμπύλες με αριστοτεχνικό τρόπο, με αποτέλεσμα η κομψότητα και η σπορ υπόσταση να συνυπάρχουν ιδανικά.
Η συναρπαστική εικόνα του αμαξώματος αφήνει υποσχέσεις για αντίστοιχη εμπειρία οδήγησης, τις οποίες όχι μόνο τηρεί αλλά και ξεπερνά. Το νέο πλαίσιο TNGA (Toyota New Global Architecture) έχει 60% αυξημένη ακαμψία και 10 χιλ., χαμηλότερο κέντρο βάρους. Σε συνδυασμό με την πίσω ανάρτηση πολλαπλών συνδέσεων, εξασφαλίζεται απόλυτη ακρίβεια χειρισμών, ευελιξία, άνεση και κορυφαία στιβαρότητα. Ο οδηγός χάρη και στη νέα, χαμηλότερα τοποθετημένη και με άψογη εργονομία θέση οδήγησης, έχει τον απόλυτο έλεγχο και απολαμβάνει αναβαθμισμένη εμπειρία οδήγησης.
Στο εσωτερικό, τα υλικά υψηλής ποιότητας σε συνδυασμό με την εμπνευσμένη σχεδίαση, συνθέτουν έναν εντυπωσιακό οπτικά και άψογο λειτουργικά χώρο. Το νέο πλαίσιο, χάρη στη στιβαρότητά του, συμβάλλει στην απογείωση της άνεσης και την απόλυτη εξάλειψη θορύβων και τριγμών, για μια πρωτόγνωρα αθόρυβη και ευχάριστη εμπειρία ταξιδιού. Το επίπεδο εξοπλισμού, πλήρες ακόμα και στη βασική έκδοση, περιλαμβάνει ενδεικτικά στην έκδοση Active Plus προβολείς LED, δερμάτινο τιμόνι, διζωνικό κλιματισμό, ζάντες αλουμινίου 16”, σύστημα πολυμέσων με οθόνη αφής 8”, κάμερα οπισθοπορείας, οθόνη οδηγού TFT 7”, ηλεκτρικά αναδιπλούμενους καθρέφτες, προβολείς ομίχλης LED και sport καθίσματα, μεταξύ άλλων. Σε όλες τις εκδόσεις εξοπλισμού, στάνταρ είναι επίσης και το πακέτο συστημάτων υποβοήθησης της οδήγησης Toyota Safety Sense 2. Πιο συγκεκριμένα, ο οδηγός της νέας Toyota Corolla έχει στη διάθεσή σου Adaptive Cruise
Control, σύστημα αποφυγής πρόσκρουσης, υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας, σύστημα ειδοποίησης αλλαγής λωρίδας με έλεγχο διεύθυνσης, αυτόματη λειτουργία προβολέων και σύστημα αναγνώρισης σημάτων κυκλοφορίας. Μαζί με ένα κορυφαίο πακέτο παθητικής ασφάλειας στο οποίο περιλαμβάνονται 7 αερόσακοι, η νέα Toyota Corolla έχει αποσπάσει την ανώτατη διάκριση ασφάλειας πέντε αστέρων από τον οργανισμό Euro NCAP.
Η τεχνολογία συνδεσιμότητας στη νέα Toyota Corolla αποτελεί ένα ακόμα σημείο υπεροχής, καθώς το σύστημα πολυμέσων Toyota Touch 2 με ψηφιακή οθόνη αφής 8’’, συνδυάζεται με την εφαρμογή MyT που επιτρέπει στο χρήστη να είναι πάντα σε επαφή τόσο με το εξωτερικό περιβάλλον όταν οδηγεί, όσο και με την Corolla του όταν δεν οδηγεί.
Καθώς για την Toyota η καινοτομία αποτελεί στοιχείο του DNA της, η νέα Toyota Corolla δεν θα μπορούσε παρά να ξεχωρίζει και σε επίπεδο μηχανικών μερών, φέρνοντας την τεχνολογική πρωτοπορία στην καθημερινότητα κάθε οδηγού. Το κορυφαίο υβριδικό σύστημα που πρώτη η Toyota έφερε στην παραγωγή με το Prius το 1997, στη νέα Corolla βρίσκεται πλέον στην 4η γενιά εξέλιξης, εξασφαλίζοντας δεκάδες χιλιόμετρα κίνησης καθημερινά με αποκλειστική λειτουργία του ηλεκτρικού κινητήρα, χωρίς ρύπους. Η συνδυασμένη απόδοση κινητήρα βενζίνης 1.8 ή 2.0 λίτρων με τον ηλεκτρικό, επιτρέπει στις δύο υβριδικές εκδόσεις της νέας Corolla να αποδίδουν μεγάλη ισχύ 122 ή 178 ίππων, με μέση κατανάλωση μόλις 3,3 ή 3,9 λίτρα/100 χλμ. αντίστοιχα και εκπομπές CO2 από 76 χρ./χλμ..
Στη γκάμα του μοντέλου είναι διαθέσιμος και ένας μικρότερος κινητήρας βενζίνης turbo 1.2 λίτρων, ο οποίος λειτουργεί και σε κύκλο Atkinson, εξασφαλίζοντας εξαιρετικές επιδόσεις και πολύ μικρή κατανάλωση, 5,6 λίτρα/100 χλμ. Οι υβριδικές εκδόσεις Corolla διατίθενται με ηλεκτρονικά ελεγχόμενο αυτόματο κιβώτιο συνεχώς μεταβαλλόμενων σχέσεων, ενώ η έκδοση με τον κινητήρα turbo 1.2 λίτρων με...

Διαβάστε ολόκληρη την παρουσίαση εδώ!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!