Το Volkswagen T-Roc τώρα και σε κάμπριο! (pics)

Πέτρος Σηφαλάκης
Το Volkswagen T-Roc τώρα και σε κάμπριο! (pics)
Το T-Roc Cabriolet είναι ένα κόμπακτ SUV με μαλακή αναδιπλούμενη οροφή, που θα κάνει την πρεμιέρα του τον ερχόμενο Σεπτέμβρη!

Κανονική κάμπριο έκδοση παραγωγής του T-Roc έβγαλε η Volkswagen και αργότερα μέσα στο έτος θα κυκλοφορήσει κανονικά στους δρόμους. Πολλοί δεν πίστεψαν τη μάρκα, όταν υπήρχαν οι φήμες για το T-Roc Cabriolet, τώρα όμως παρουσιάστηκε και επίσημα. Στο πίσω μέρος οι σχεδιαστικές αλλαγές βρίσκονται στην πόρτα του πορτμπαγκάζ και στην αεροτομή. Το εμπρός μέρος έχει παραμείνει το ίδιο με ένα συμβατικό T-Roc και η γραμμή της οροφής έχει αλλάξει πλήρως, αφού πλέον είναι αναδιπλούμενη. Το αμάξωμα πλέον έχει δύο πόρτες και όχι τέσσερις, ενώ και οι εμπρός κολόνες έχουν ανασχεδιαστεί.

Το εσωτερικό, έχει παραμείνει το ίδιο, ενώ οι χώροι των επιβατών βρίσκονται και εδώ σε ένα πολύ υψηλό επίπεδο, όπως και στο «κλειστό» T-Roc. Ο χώρος αποσκευών βέβαια έχει όγκο 284 λίτρων, σημαντικά μικρότερος από τα 415 λίτρα του T-Roc. Η Volkswagen για να υποστηρίξει την κάμπριο φύση του T-Roc Cabriolet πρόσθεσε εκτινασσόμενα roll bar πίσω από τα προσκέφαλα των πίσω επιβατών για προστασία σε περίπτωση ανατροπής, ενισχυμένες εμπρός κολόνες που αντέχουν σαφώς μεγαλύτερες δυνάμεις από ότι στο συμβατικό μοντέλο, δεσίματα στο πάτωμα για βελτίωση της ακαμψίας, προσθήκες στο πλαίσιο και πολλά ακόμη.

Ο τομέας που επίσης έδωσαν βάση, είναι η κουκούλα του αυτοκινήτου και η ηχομόνωση που θα προσφέρει. Θα διατίθεται με έναν μηχανισμό που θα την κρατάει στη θέση της και θα αποτρέπει τους ενοχλητικούς θορύβους ακόμη και στις μεγάλες ταχύτητες. Μιλώντας για την κουκούλα, η Volkswagen λέει ότι η οροφή ανοίγει μέσα σε μόλις 9 δευτερόλεπτα μέσω ενός ηλεκτροϋδραυλικού μηχανισμού. Η διαδικασία ολοκληρώνεται σε ταχύτητες έως και τα 30 χλμ./ώρα και ο οδηγός μπορεί να το ανοίξει και από το αντίστοιχο κουμπί στο κλειδί του αυτοκινήτου!

Πάντως όσοι ήδη σκεφτήκατε εκτός δρόμου περιπέτειες με το νέο ανοικτό T-Roc, μάλλον πέσατε έξω: δεν θα διατίθεται ως τετρακίνητο. Μόνο οι εμπροσθιοκίνητες εκδόσεις θα συνδυάζονται με το Τ-Roc Cabriolet και οι κινητήρες κάτω από το καπό θα είναι δύο βενζίνης, ο τρικύλινδρος 1.0 TSI των 115 ίππων και των 200 Nm ροπής ή ο τετρακύλινδρος 1.5 TSI Evo των 150 ίππων και 250 Nm ροπής, με δυνατότητα επιλογής χειροκίνητου σασμάν έξι σχέσεων ή αυτόματο DSG διπλού συμπλέκτη με επτά σχέσεις.

Σε ο,τι αφορά τις εκδόσεις εξοπλισμού, θα υπάρχουν διάφορα πακέτα όπως το πιο σπορ R-Line ή το Style που θα επενδύει περισσότερο στον πολυτελή χαρακτήρα του μοντέλου. Η πολύ ενδιαφέρουσα κίνηση της Volkswagen, να προσφέρει το δημοφιλές SUV της σε κάμπριο έκδοση ήταν πολύ πρωτότυπη και σίγουρα θα αρέσει στην αγορά! Άλλωστε, παίζει μπάλα μόνο του, ειδικά σε αυτή την κατηγορία τιμής και αργότερα, περιμένουμε κι άλλα πολύ ενδιαφέροντα νέα στην γκάμα του T-Roc, όπως το T-Roc R των 300 ίππων! Το κάμπριο υπολογίζεται ότι τον Σεπτέμβρη θα κάνει το ντεμπούτο του και από την άνοιξη του 2020, θα διατίθεται κανονικά στην ευρωπαϊκή αγορά!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!