Συνάντηση «ιπτάμενων περιπολικών» στο Λουξεμβούργο

Gazzetta team
Συνάντηση «ιπτάμενων περιπολικών» στο Λουξεμβούργο
Πάνω από 2.500 ίππους αποδίδουν τα περιπολικά της αστυνομίας από έξι διαφορετικές χώρες, που παρουσιάστηκαν με την ευκαιρία του εορτασμού της «Ημέρας της Αστυνομίας» στο Λουξεμβούργο!

Τα περιπολικά της Αστυνομίας αναλαμβάνουν συνήθως τον ρόλο του ελέγχου –και αν χρειαστεί- και της καταδίωξης αυτοκινήτων, που παραβιάζουν τα όρια ταχύτητας και επιδίδονται σε παράνομες κόντρες. Στο Λουξεμβούργο συναντήθηκαν ωστόσο πρόσφατα αστυνομικά περιπολικά με προδιαγραφές, που προκαλούν ταχυπαλμία στους φίλους των τεσσάρων τροχών χάρη στις υψηλές επιδόσεις τους, αλλά και στις προηγμένες τεχνολογίες τους, καθώς ορισμένα από αυτά ήταν ηλεκτρικά και υβριδικά. Στο δουκάτο γιορτάστηκε «Η Ημέρα της Αστυνομίας» και στο πλαίσιο των εκδηλώσεων παρουσιάστηκαν πανίσχυρα και high tech περιπολικά από έξι διαφορετικές χώρες, το Βέλγιο, τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ιταλία, την Ελβετία, αλλά βεβαίως και το ίδιο το Λουξεμβούργο. Η συνολική ισχύς τους ξεπερνούσε τους 2.500 ίππους και εμείς ξεχωρίσαμε τα τέσσερα εντυπωσιακότερα ανάμεσά τους.

Tesla X P100D, Ελβετία

To ηλεκτρικό Tesla «υπηρετεί» στην Αστυνομία του ελβετικού καντονίου της Ελβετίας, αποδίδει 611 ίππους, επιταχύνει από στάση έως 100 χλμ./ώρα σε μόλις 2,9’’ και πιάνει τα 250 χλμ./ώρα τελική ταχύτητα. Μάλλον δύσκολο να του ξεφύγεις!

Lamborghini Huracan, Ιταλία

Μία Lamborghini Huracan είναι το νέο απόκτημα της ιταλικής Αστυνομίας Polizia Stradale για τον έλεγχο των αυτοκινητοδρόμων. Το πανίσχυρο περιπολικό αποτελεί δωρεά της Lamborghini, αποδίδει 611 άλογα, πιάνει τα 325 χλμ./ώρα τελική και είναι εξοπλισμένο από το εργοστάσιο με ειδικό σύστημα βιντεοσκόπησης των παραβατών και ένα ψυγειάκι για τη γρήγορη μεταφορά οργάνων μεταμόσχευσης.

Τesla Model S, Λουξεμβούργο

Το μικροσκοπικό Λουξεμβούργο προσφέρεται για ηλεκτροκίνητα περιπολικά, καθώς το συνολικό του οδικό δίκτυο δεν ξεπερνά σε μήκος τα 2.875 χιλιόμετρα. Το πολύχρωμο Tesla Model S αποδίδει έως 796 ίππους και επιταχύνει από στάση έως 100 χλμ./ώρα σε 2,6’’.

VW Passat GTE, Γερμανία

Η γερμανική Αστυνομία της Κάτω Σαξωνίας έστειλε στο Λουξεμβούργο ένα plug-in υβριδικό VW Passat GTE με έως 50 χλμ. αυτονομία μόνον με τις μπαταρίες του. Η συνολική συστημική ισχύς του τετρακύλινδρου βενζινοκινητήρα και του ηλεκτροκινητήρα φτάνει τους 156 ίππους, ενώ το γερμανικό station wagon επιταχύνει σε 7,6’’ από μηδέν έως 100 χλμ./ώρα και η τελική του ταχύτητα αγγίζει τα 225 χλμ./ώρα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!