7 μοντέλα, που μας προκάλεσαν ταχυπαλμίες στο Goodwood (vids)

Πέτρος Σηφαλάκης
7 μοντέλα, που μας προκάλεσαν ταχυπαλμίες στο Goodwood (vids)
Το Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood φιλοξενεί κάθε χρόνο πολύ εντυπωσιακά αυτοκίνητα και αυτό ισχύει και για τη φετινή διοργάνωση, όπως μπορείτε να δείτε και στο ρεπορτάζ μας!

Στο ετήσιο καλεντάρι με τα σημαντικότερα αυτοκινητιστικά δρώμενα δεν θα μπορούσαμε να μη συμπεριλάβουμε τo Goodwood Festival of Speed. Πρόκειται για μια διοργάνωση, που έχει πλέον καθιερωθεί και οι κατασκευαστές γρήγορων κυρίως μοντέλων, σπεύδουν για να επιδείξουν τα νέα τους δημιουργήματα και τις ικανότητές τους.

Εκτός αυτών, στο Goodwood πρωταγωνιστούν παραδοσιακά και θρυλικά αγωνιστικά, από μονοθέσια της Formula 1 μέχρι κλασικά μοντέλα του πρωταθλήματος τουρισμού και ό,τι άλλο θα μπορούσε να φανταστεί ένας γνήσιος pertolhead. Αντίκες, μοτοσικλέτες και γενικά, οτιδήποτε έχει να κάνει με μηχανοκίνητο αθλητισμό και την αυτοκίνηση, είναι ευπρόσδεκτο!

Το 2019 είχαμε πολλά νέα και εντυπωσιακά πράγματα για να θυμόμαστε από το Goodwood. Παρακάτω βλέπουμε τα καλύτερα νέα μοντέλα! Δεν συμπεριλάβαμε πάντως κλασικά, και αγωνιστικά μοντέλα, αφού η λίστα θα ήταν σε αυτή την περίπτωση πραγματικά ατέλειωτη.

Ford GT MkII

Ένα αυτοκίνητο που ανήκει στην ιδιαίτερα αγαπημένη κατηγορία των homologation specials. Είναι ένα καθαρόαιμο αγωνιστικό, όσο πιο κοντά θα μπορούσε να φτάσει στο όχημα που τρέχει στο Λε Μαν! H Ford διάλεξε το Goodwood για να μας το παρουσιάσει και είναι πραγματικά εντυπωσιακό.

Aston Martin DBX Prototype

Για τους Βρετανούς κατασκευαστές το Goodwood έχει μια σημασία παραπάνω! Η Aston Martin επέλεξε να φέρει το πρωτότυπο της DBX, του νέου SUV που ετοιμάζει, για να μας δείξει ότι παρά την απόσταση από το έδαφος, τις διαστάσεις και το βάρος που θα έχει, θα παραμείνει μια γνήσια Aston σε ο,τι έχει να κάνει με επιδόσεις και οδική συμπεριφορά.

Ferrari P80/C

Γίνεται λίστα των πιο εντυπωσιακών αυτοκινήτων μιας διοργάνωσης, χωρίς μια Ferrari μέσα; Φυσικά και όχι! Και μάλιστα η P80/C δεν είναι μια οποιαδήποτε Ferrari. Είναι το τελευταίο one off δημιούργημα του ειδικού τμήματος κατασκευής special οχημάτων της φίρμας και φτιάχτηκε για έναν και μόνο πελάτη. Βασίζεται στην 488 αλλά είναι πολύ διαφορετική από αυτή.

Porsche 718 Cayman GT4

Ένα σπορ αυτοκίνητο δεν χρειάζεται 1.000 άλογα και τελική ταχύτητα 500 χλμ./ώρα για να είναι διασκεδαστικό. Η Porsche 718 Cayman GT4 δεν ήταν το γρηγορότερο αυτοκίνητο στο Goodwood αλλά κατάφερε να πάρει το μερίδιο θαυμασμού που της αναλογεί. Έχει τις κλασικές αναλογίες ενός σπορ, «ειδικού» μοντέλου, με κινητήρα στο κέντρο, κίνηση πίσω και έναν φανταστικό ατμοσφαιρικό εξακύλινδρο μπόξερ των 4.0 λίτρων! Μας έλειπε κάτι τέτοιο από την γκάμα της σειράς 718.

MINI John Cooper Works GP

Η βρετανική (στην καταγωγή μόνο, πλέον) MINI έφερε το νέο JCW GP στο Goodwood. Οι εκδόσεις GP πάντοτε ήταν η έκδοση που αποκάλυπτε τον ακραίο χαρακτήρα των MINI και δεν θα αλλάξει αυτό, ούτε στην τρίτη του γενιά! Αεροδυναμικά βοηθήματα παντού, πέταμα στα πίσω καθίσματα και στη θέση τους, δεσίματα στο πλαίσιο για μεγαλύτερη ακαμψία και πολλά ακόμη συνθέτουν το πιο τρελό MINI. Και το πιο γρήγορο, επίσης. Περιμένουμε ότι θα έχει μοτέρ 306 ίππων, όμως είμαστε ακόμη στην «αναμονή» για επιβεβαίωση.

Volkswagen ID.R

Το έχουμε ξαναδεί στο Goodwood, αλλά σε πιο «ήπια» εκδοχή. Το ID.R όμως της Volkswagen, δεν θα μπορούσαμε να το παραλείψουμε, αφού έκανε τον καλύτερο χρόνο που έχει γραφτεί ποτέ στο Goodwood! Ξεκίνησε με 41,18 δευτερόλεπτα, χρόνο καλύτερο και από μονοθέσιο της F1 στην ίδια διαδρομή και στη συνέχεια κατέβασε την επίδοση αυτή στα 39,9 δευτερόλεπτα. Το προηγούμενο ρεκόρ, που είχε γίνει από αγωνιστικό της Formula 1, ήταν 41,6 δευτερόλεπτα.

Ferrari F2004

Ναι, είπαμε ότι δεν θα συμπεριλάβουμε αγωνιστικά στη λίστα αυτή. Εδώ όμως μιλάμε για τη Ferrari F2004, το μονοθέσιο της Formula 1 που έδωσε το τελευταίο πρωτάθλημα οδηγών στον Μίκαελ Σουμάχερ το 2004 και αυτός είναι ένας λόγος από μόνος του, για να το βάλουμε! Ένας δεύτερος λόγος είναι ότι θέλαμε να ακούσουμε για άλλη μια φορά τον ατμοσφαιρικό V10 κινητήρα της, αίγλη που έχει χαθεί από τα σημερινά μονοθέσια.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!